Smygtitt i tunneln och massor av massor

Nu kan du få en smygtitt in i tunneln med vår 360-tur! Projekt Varbergstunneln tuffar på under jul- och nyårsveckorna och i kommunen letar vi plats för bergmassor som sprängs ut från Varbergs inre.

Ta en titt i tunneln och "gropen"

Gör ett besök i tunneln och i gropen utanför stationshuset genom att besöka våra 360-turer via mobilen eller datorn!

360-turen i tunneln Länk till annan webbplats.

3D-modell av ”gropen” Länk till annan webbplats.

Du kan också få en inblick i arbetena genom att följa Tomtens besök på Implenias instagram, implenia_varbergstunneln!

Arbeten under jul och nyår

Det kommer att förekomma en del arbeten under de stundande jul- och nyårsveckorna. Grundläggningsjobb sker på vardagar. En del sprängningar i tunnelarbetena kan också förekomma under mellandagarna.

Massor av massor

Byggarbetena i projekt Varbergstunneln skapar mycket massor, som behöver tas omhand. De massor, som inte används i projektet, tar kommunen hand om för att använda i stora projekt som täckningen av Lassabackadeponin och bygget av nya Farehamnen och Västerport. Hittills har mycket överskottsmassor lagts i det som ska bli nya Farehamnen. Nu letar vi mer plats att lagra massor på. Följ arbetet på vår nya sida:

Massor av massor

Lassabackadeponin

Farehamnen

Nya körvägar till Västra Vallgatan 7-11

Produktionen i projekt Varbergstunneln pågår för fullt och nu behövs mer yta att arbeta på i centrum. Därför kommer Trafikverket att leda om trafiken vid fastigheterna 7-11 på Västra Vallgatan. Avstängningen sker under vecka 51 och kvarstår tills vidare.

Biltrafiken kommer att hänvisas till cykelbanan, som stängs av för cykeltrafik. Gångbanan är fortsatt öppen för gångtrafikanter. Hänvisning för cyklister kommer att ske på hörnet Magasinsgatan/Västra Vallgatan.

In- och utfart till Västra Vallgatan 7 och 9 kommer att gå norrut via Baggens gränd och Norra vägen. In- och utfart från Västra Vallgatan 11 kommer fortsättningsvis gå via Magasinsgatan.

Kör försiktigt och följ skyltningen i området.

Och det hände sig vid den tiden...

”Och det hände sig vid den tiden att Banverket ville bygga ett dubbelspår genom Varberg…” Står det inte i julevangeliet. Men nog känns det som nästan bibliskt länge sedan allt började! Vi får gå tillbaka ända till mitten av 80-talet. Då inleddes diskussionerna om dubbelspår genom Varberg. Jana Nilsson (S), som suttit inte mindre än 37 år i fullmäktige, minns det dock (nästan) som i går. I Västerports senaste nyhetsbrev kan du läsa en intervju med Jana, som nu gör sin sista jul som kommunalråd.

Sista julen som kommunalråd

Har du frågor?

Om du har frågor kopplade till projekt Varbergstunneln, kontakta Trafikverkets kontaktcenter 0771-921 921, som har öppet dygnet runt. Du kan också nå projektet på varbergstunneln@trafikverket.se.

Om du har frågor kring trafiken och andra projekt, kontakta Varberg direkt på 0340-88 000 eller varbergdirekt@varberg.se.

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
www.trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
www.varberg.se/varbergstunneln

Få senaste nytt om trafiken på: www.varberg.se/trafikinfo

Läs om vad som händer i det växande Varberg: www.varberg.se/varbergvaxer

God Jul och Gott nytt år från alla oss i projekt Varbergstunneln!

Publicerad den:

Senast Ändrad: