Inhängnad byggarbetsplats med fundament som sticker upp ur marken.

    Ny lekplats på gång. Fundamenten som syns är gjutna för ett nätlandskap.

    Mer lek, växtlighet och fler cyklister

    Vi håller på och bygger en ny lekplats i Apelviken. När den är klar är sista delen i projektet att fixa en toalettfasad och färdigställa surftorget med markmaterial och sittplatser så att det blir ännu trevligare. Det här händer just nu:

    Fler cyklar i viken

    Vi har gjort trafikmätningar av alla trafikslag på tre ställen på vår nya cykelgata och strandpromenaden. Andelen cyklar har ökat mycket gentemot motorfordon och bilarnas hastighet har dessutom minskat rejält efter ombyggnationen. Vi ser att en del av de lite snabbare cyklisterna fortfarande väljer att cykla på strandpromenaden, även om majoriteten väljer cykelgatan. Vi planerar ytterligare en förtydligande målning på gatan och fortsätter försöka informera om att tanken är att man som cyklist i första hand väljer cykelgatan men får lov att cykla i lugnt tempo med hänsyn till gående på strandpromenaden.

    Lek på gång

    Nu är vi i full gång med den nya utflyktslekplats som ska byggas under höst och vinter. Fundamenten som syns i bilden är gjutna för det nätlandskap som blir en stor del av leken. Förutom nätlandskapet blir det ett utsiktstorn, en glidmatta, två studsmattor och små plattformar att klättra upp på. Vi skapar både plats för klättring och lek under nätet, en spegelskallra, klätterlianer och en tillgänglig gungsits. Mer info om leken och bild hittar du här:

    Äntligen, snart öppnar vi upp för trafik! | Varbergs kommun Länk till annan webbplats.

    Laddplats för cykel

    Vi håller också på att färdigställa två platser med skåp där du kan ladda elcykel och/eller mobil. För att låsa skåpet behöver du ett hänglås.

    Växer till sig

    Planteringsytorna i södra delen ser lite ledsna ut, men kikar du nära ser du att pluggplantorna lever och är på gång att etablera sig och växa. Här får vi ha lite tålamod, det tar tid för ett hedlandskap att växa till sig! Vi har planterat växter som finns i hedlandskapet och sanddynorna intill. De trivs här och kommer kräva minimalt med skötsel. Sprid gärna budskapet vidare så att alla är rädda om plantorna.

    Växtlighet på landskap.

    Planteringarna som ska börja ta sig.

    Ljungväxt intill sten.

    Växtligheten är på gång och så småningom ska hedväxterna ta sig så här.

    Publicerad den:

    Senast Ändrad: