Gata bredvid havet.

    Äntligen, snart öppnar vi upp för trafik!

    Vad händer i projekt Apelviken? Jo, vi är i slutfas i byggnationen av strandpromenaden. Planen är att öppna för trafik nu till helgen.

    - Flera arbeten pågår fortfarande men vi har gjort bedömningen att det går att öppna för trafik till helgen. Hänsyn måste fortfarande tas till de som arbetar på platsen och därför vill vi påminna om att ta det försiktigt förbi de platser där vi arbetar, säger projektledare Julia Anding och fortsätter:

    - Nu har vi ju också byggt en cykelgata längs Apelviksleden där bilisterna ska köra på cyklisternas villkor.

    De arbeten som återstår fast trafiken öppnar är:

    • Plantering
    • Målning av asfalt
    • Elinstallation för belysning
    • Få möblemang, räcken och plank på plats
    • Ge toalettbyggnaden ett ansiktslyft.

    Invigning av cykelgata och promenad

    Anläggningsarbeten kommer att pågå fram till och med invigningen av cykelgata och strandpromenad som sker lördagen den 13 maj. Vi hoppas att det blir en härlig dag och återkommer med vad som händer då i ett kommande nyhetsbrev.

    Planering inför lekplats

    Tre frågor till Åsa Svensson, en av landskapsarkitekterna i planeringen inför den nya lekplatsen i Apelviken som byggs efter sommaren.

    Vad blir det för tema på lekplatsen?

    - Tanken är att lekplatsen ska vara en utflyktslekplats och locka folk till Apelviken året runt. Fokus blir ett stort nätlandskap som man kan springa i, klättra, leka och hänga i.

    1. Hur har tankarna gått när ni har ritat fram idéerna till lekplatsen?

    - När vi började rita på nätlandskapet så ville vi att det skulle passa in i Apelvikens öppna landskap. Därför har det fått en siluett där vi har inspirerats av de böljande formerna som finns i både vattnet och sanddynerna. Vi har även inspirerats av de fiskenät man kan se längs västkusten med finmaskiga nät och lutande stolpar.

    - I nätlandskapet kommer det även finnas ett utsiktstorn, en glidmatta, två studsmattor och små plattformar att klättra upp på. Vi skapar plats för klättring och lek under nätet, en spegelskallra, klätterlianer och en tillgänglig gungsits.

    1. Har det varit någon dialog gällande utformningen?

    I början av skissarbetet hade vi en dialog med flera barnfamiljer, de gillade tanken på ett nätlandskap och kom även med idéer för ytorna runtomkring!

    Inspirationsbild över lekplats som består av ett nät.

    Inspirationsbild av nätlandskapet som kommer utgöra den största delen av lekplatsen.

    Illustration över lnätlandskapet.

    Illustration över nätlandskapet. Bilder: Kompan

    Publicerad den:

    Senast Ändrad: