Snart klart -
    sista sträckan färdigställs

    Nu startar vi 2023 med full kraft i projektet i Apelviken. Vi ser fram mot att göra klart strandpromenaden i vår och att kunna njuta av hela sträckan på 1,4 kilometer i sommar.

    Stora delar av asfaltering av cykelgatan och betonggjutning av strandpromenaden är klara på Tångkörarvägen. Nu under vecka 3 börjar stensättarna med att sätta den sista sträckan gatsten på strandpromenad/cykelgata.

    En upprustning av toalettbyggnaden har påbörjats, där det ska bli ny ventilation, en uppfräschning och ny fasad.

    Vi har byggt burar runt planteringarna längs den södra delen eftersom kaninerna har gått hårt åt våra pluggplantor.

    Här sågar vi upp del asfalt inför stensättningen.

    Vad händer på Tångkörarvägen nu?
    Gatuarbetet har snart färdigställts på cykelgatan och vi behöver arbeta klart med stensättningen på ett säkert sätt. Vi kör fortfarande med tung trafik (grävmaskiner / lastbilar) i området. Dessutom kommer vi att sätta upp belysningsstolpar längs den sista etappen. På ett flertal ställen utmed Tångkörarvägen anlägger vi även gupp och gångpassager för att skapa säkra övergångar för gående och cyklister.

    När är gatuarbetet klart?
    Planen är att projektet med strandpromenad och cykelgata ska vara helt klart inför badsäsongens start i mitten på maj. Men så fort vi kan säkerställa att det är säkert både för både anläggare och trafikanter så kommer vi att öppna gatan för trafik - även om det då kan återstå något arbete.

    Vad händer mer i projektet i år?
    Vi är i full gång med planering av nya lekplatsen. En upphandling har gjorts vilket innebär att Kompan kommer att leverera lekplatsutrustning i form av ett nät som sätts upp i höst. Förberedelser med fundament och liknande kommer att göras i vår/sommar.

    Vid Apelviksleden kommer vi att börja bygga den sista snutten cykelgata och gångbana - mellan manettorget och upp mot järnvägsövergången. Det blir inte samma bredd som längs Tångkörarvägen eftersom vi inte har lika mycket yta för anläggning där.

    Planering för att färdigställa surftorg och ytterligare en toalett kommer att starta under året och drar igång efter lekplatsbyggnationen.

    Publicerad den:

    Senast Ändrad: