Karta över avstängning i Apelviken.

    Sträcka som kommer att vara avstängd för genomfart under byggnationen.

    Nu bygger vi sista delen av Strandpromenaden

    Nu är det dags för oss att börja bygga den tredje och sista delen av strandpromenaden, som sträcker sig mellan korsningen Havsvägen/Tångkörarvägen och Apelviksleden.

    Nu kör vi igång projektet i viken igen efter sommaruppehållet. Vi startar med att lägga grunden under mark med ledningar och liknande, samtidigt som vi gör gjutning ovan mark.

    Avstängning och parkering

    Vi öppnade parkeringen vid Havsvägen inför sommaren men kommer återigen att behöva använda en stor del av parkeringen för byggetablering. Det startar vecka 34.

    Tångkörarvägen stängs av för genomfart - från korsningen Havsvägen/Tångkörarvägen och korsningen Tångköravägen/Apelviksleden i samband med byggnationen, från vecka 35. Omledningsskyltar finns på plats. Men det kommer att vara möjligt att ta sig gående mellan exempelvis John´s place/Brittas och parkering.

    Surfare brukar vanligtvis parkera på sträckan även under höst/vinter och det kommer tyvärr inte vara möjligt i år. Men när strandpromenaden är klar kommer du återigen att kunna parkera vid strandpromenaden under vintern.

    När byggnationen har färdigställts kommer vi att ha förlängt Strandpromenaden med cirka 1,4 kilometer, från parkeringen vid @Olles till parkeringen vid Solviken. Det känns som en riktigt fin sträcka längs vattnet som vi hoppas att du ska kunna njuta av, oavsett om du går, springer eller rullar. Arbetet beräknas vara klart inför badsäsongen 2023.

    Lek och mer ljus

    Nu närmar sig även arbetet med att bygga en ny lekplats norr om toaletter/surftorg, vilket kommer att ske under 2023. Just nu projekterar vi för det arbetet.

    I höst jobbar vi också med att färdigställa belysningen på den södra delen av strandpromenade, så snart blir det mer ljus i viken!

    Allt gott hälsar vi från Apelviken-projektet!

    Publicerad den:

    Senast Ändrad: