Över 100 meter sprängt för servicetunneln i norr och söder

  Hur långt har man kommit in i tunneln? Ja, det är en fråga som många funderar över. I onsdags, den 26 augusti, rapporterade Implenia att de kommit 85 meter in i servicetunneln norrifrån och 12 meter in i servicetunneln söderifrån. Samma dag sprängdes en första salva i den stora spårtunneln i Breared för att ”känna på berget”.

  Getteröbron öppnad för trafik

  Natten mellan söndag och måndag den 23-24 augusti öppnade den nya Getteröbron för trafik.

  Trafikverket har släppt två filmer efter invigningen, kika gärna på invigningstalen Länk till annan webbplats. och frågor och svar och nya bron Länk till annan webbplats.. Du kan också lära nyheten om bron på Trafikverkets webbplats Länk till annan webbplats..

  Risk för köer på eftermiddagarna på väg 41

  Brukar du köra väg 41 in till Varberg? Just nu kan köbildning uppstå på seneftermiddagarna till följd av att högersvängfältet innan Lassabackarondellen är stängt. Detta eftersom Trafikverket nu förbereder rivning av den gamla Getteröbron. Om du har möjlighet, välj istället alternativ väg in i centrum, till exempel avfart Varberg C från motorvägen och kör väg 153.

  Om du måste köra väg 41 så tänk på att inte blockera järnvägsspåren för Viskadalsbanan vid köbildning. Kör försiktigt och visa hänsyn i trafiken!

  Nu ska hela rasket rivas, nu ska hela rasket bort

  Som nämnts ovan har nu förberedelserna för att riva gamla Getteröbron påbörjats. Det krävs ledningsomläggningar i området och sedan grävs vägbankarna, som leder upp på gamla bron, bort. Helgen vecka 39 sågas själva betongkonstruktionen ner på den gamla bron, ett arbete som kommer att pågå dygnet runt då tågtrafiken är avstängd. Hela rivningsarbetet kommer att bli klart under hösten.

  Arbete med godsbangården i norr

  Nu förbereds bygget av den nya godsbangården i norr, som startar senare i höst. Just nu pågår stora arbeten på båda sidor om Getteröbron med att till exempel att höja spårnivån.

  Bergkross minskar behov av tunga transporter

  Visste du att bergmassorna från sprängningarna i söder krossas inne på arbetsområdet i Breared? Genom att krossa berget på plats kan det senare användas inne i tunneln och vi slipper många lastbilstransporter på Österleden.

  Följer du projektet på Instagram?

  Följ gärna impenia_varbergstunneln på instagram! Då får du de senaste nyheterna från arbetsplatserna. Här kan du bland annat se arbetena med den nya godsbangården i norr.

  Har du frågor?

  Om du har frågor kopplade till projekt Varbergstunneln, kontakta Trafikverkets kontaktcenter 0771-921 921, som har öppet dygnet runt. Du kan också nå projektet på varbergstunneln@trafikverket.se.

  Om du har frågor kring trafiken och andra projekt, kontakta Varberg direkt på 0340-88 000 eller varbergdirekt@varberg.se.

  Vill du veta mer?

  Följ projektet på:
  www.trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
  www.varberg.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
  Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.
  Få senaste nytt om trafiken på: www.varberg.se/trafikinfo Länk till annan webbplats.
  Läs om vad som händer i det växande Varberg: www.varberg.se/varbergvaxer Länk till annan webbplats.

  Publicerad den:

  Senast Ändrad: