Betong och mattor

Det pågår mycket betongarbeten just nu, framför allt i norra tråget. Projektets hittills största gjutning görs idag och i natt. Samtidigt pågår tätning inne i tunneln.

Gjutning dag och natt

Idag och natten till torsdag görs en stor gjutning för bottenplattan i betongtunneln i höjd med Baggens gränd. Då ytan är såpass stor så kommer arbetena vara in på natten. Arbetena i sig är inte särskilt bullrande men om du bor i närheten kan du höra maskiner som är igång.

Läs mer om gjutningen på Trafikverkets hemsida:

Gjutningar natten till 9 februari - www.trafikverket.se Länk till annan webbplats.

350 meter kvar i bergtunneln

Nu återstår bara 350 meter kvar att spränga i bergtunneln innan genomslaget sker i april månad. Tunnelarbetena befinner sig under Falkenbergsgatan och i närheten av idottshallen i södra stan.

Följ bygget av Varbergstunneln

Fortsatt arbete med tätning

Projektet har utmaningar med att vatten läcker in i tunnlarna och fortsätter arbetet med tätning. Bland annat monterar Implenia dränmattor på väggar och i tak för att förhindra dropp av vatten på installationer eller spår. Samtidigt förbereds ansökan till mark- och miljödomstolen för att få tillstånd till högre inläckage under drifttid.

Så får du kontakt med projektet

Om du har frågor eller vill komma med en synpunkt till projekt Varbergstunneln kan du alltid kontakta Trafikverkets kontaktcenter, som har öppet dygnet runt.

Telefon: 0771-921 921

E-post: varbergstunneln@trafikverket.se

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
varberg.se/varbergstunneln

Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.

Läs om vad som händer i det växande Varberg: varberg.se/varbergvaxer

Publicerad den:

Senast Ändrad: