Foto inifrån servicetunnlarna när genomslaget sker den 21 december. Tunnelarbetare i förgrunden.

Foto: Trafikverket, Jens Pålsson

Sista sprängningen i servicetunneln

Den 21 december gjordes sista sprängningen i servicetunneln. Nu har vi en hel servicetunnel på 2,8 kilometer under Varberg!

Fronterna i servicetunneln möttes i höjd med Rodhes väg/Mariedal och det är också här som de återstående tunnelfronterna i bergtunneln kommer att mötas under våren.

Längden på salvan var cirka fyra meter och borrhålen fylldes med cirka 500 kilo sprängmedel. Klockan 12.45 sprängdes salvan av och när dimman från spränggaserna lagt sig kunde det konstateras att man såg ljuset genom servicetunneln.

- En glädjande nyhet och en viktig milstolpe för projekt Varbergstunneln. Nu ser vi fram emot genomslag i tågtunneln till våren. Jag vill redan nu rikta ett stort tack till alla er som levt med sprängningar under era fastigheter under tiden sedan tunnelarbetena startade i januari 2020, säger Ann-Charlotte Stenkil, kommunstyrelsens ordförande (M).

Jul- och nyårsledigt för tunneljobbare

Tunnelarbetarna tar nu semester under julhelgen, mellandagarna och nyårshelgen. Efter nyår startar sprängningar igen, då på två fronter för bergtunneln.

Markarbeten kommer att pågå under mellandagarna.

Så får du kontakt med projektet

Om du har frågor eller vill komma med en synpunkt till projekt Varbergstunneln kan du alltid kontakta Trafikverkets kontaktcenter, som har öppet dygnet runt även i sommar.

Telefon: 0771-921 921

E-post: varbergstunneln@trafikverket.se

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
varberg.se/varbergstunneln

Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.

Läs om vad som händer i det växande Varberg: varberg.se/varbergvaxer

Publicerad den:

Senast Ändrad: