Natt- och helgarbeten på gång

Tänk, vad tiden går! Bara 260 meter återstår nu innan servicetunneln är färdigsprängd. Det är full fart i projektet, nu också med natt- och helgarbeten den närmaste tiden.

Nattarbeten i norr

Natt mot söndag denna vecka (cirka 22:00 lördag till 06:00 söndag) sker nattarbeten i tunnelprojektet strax norr om tågperrongerna.

Skulle du som bor nära uppleva obehag, så ta kontakt med Trafikverkets kontaktcenter på 0771-921 921 som har öppet dygnet runt.

Tågstopp nästa helg

Projekt Varbergstunneln genomför spårnära arbeten under helgen vecka 45 och tågtrafiken är därför inställd. Arbeten kan innebära visst buller och arbetsplatserna kommer att belysas nattetid. Om du ska ut och resa denna helg, så finns ersättningsbussar från Magasinsgatan.

Hallandstrafiken - Trafikinformation Länk till annan webbplats.

På gång i arbetsområdena

Vareborg

Betongarbetena vid bron i Vareborg är igång och bron kommer att bli färdig innan årsskiftet. I vecka 46 kommer plankorsningen och vägen vid arbetsområdet att stängas av för markarbeten. Implenia gör också en del markrelaterade jobb i närheten av järnvägen ner mot Hamra.

Breared

I Breared är betongtunneln och tråget gjutet och klart. Längs med sträckningen söderut börjar nu järnvägsrelaterat material monteras, såsom kontaktledningsfundament och kabelrännor. Det utförs även en del markarbeten.

Tunneln

Över 85% av tunnelns totala längd är nu utsprängd och det återstår cirka 260 meter tills fronterna i servicetunneln möts. I projektet har man en del utmaningar med inläckage av vatten och arbetar löpande med att täta, både innan och efter sprängningarna.

Följ bygget av Varbergstunneln

Stationsområdet

På arbetsområdet för norra betongtunneln vid stationen är det nu fullt fokus på grundläggningsarbeten, i form av borrning och installation av bottenstag. Sedan väntar betongarbeten med formning, armering och gjutning av först plattor på mark och sedan bottenplattor.

Tråget

På arbetsområdet för norra tråget är alla mjuka massor och i stort sett allt berg utlastat. Det återstår lite sprängningsarbete på en mindre sträcka innan man kan fokusera fullt ut på betongarbeten i hela tråget.

Implenia räknar med att sprängningsarbetet kommer pågå till mitten av december och sedan är alla ovanjordssprängningar klara i projektet.

Parallellt med detta löper grundläggnings- och betongarbetena på på flera sträckor samtidigt. På några platser har är plattor på mark och bottenplattor klara och på andra även väggarna klara.

Lassabacka

Arbetet är inne på sluttampen och här har man fått in alla de schaktmassor som vi behöver för sluttäckningen av Lassabackadeponin. Etapp 1 överlämnades till kommunen i början av sommaren och den andra delen av deponin, etapp 2 ska slutbesiktigas i början av nästa år. Därefter lämnas deponin i sin helhet över till kommunen.

Lassabackadeponin

Publicerad den:

Senast Ändrad: