Nattarbete och tittskåp

Arbetena i projektet går för full fart, till och med på natten i vissa arbetsområden. Samtidigt är ett spännande konstprojekt på gång på Västra Vallgatan.

Nattarbeten vecka 16-18

Vecka 16 till 18 kan det förekomma nattarbete vid den nya godsbangården norr om Getteröbron och omkring Baggens gränd. Arbetena kan bullra en del då man använder maskiner för spårriktning och slipning i spår.

Cykelbana i norr öppen igen

Cykelbanan mellan Trönningenäsvägen och Naturum Getterön, som stängdes av under påskveckan på grund av rasrisk, är nu åter öppen igen.

Trafikförändringar vid stationen

För att underlätta för busstrafiken planerar vi att ändra regleringen på platserna längs Eskilsgatan närmast stationen till på- och avstigningsplats. Taxi har sedan tidigare parkeringsplatser på Engelbrektsgatan.

Framöver kommer taxiplatser på Engelbrektsgatans norra sida att göras om till parkeringsplatser (1 timme) för att underlätta för de som vill hämta varor i området nära stationen.

Tittskåp i planket

Nu är det klart vilken konstnärsgrupp som fått uppdraget med konstnärlig gestaltning längs Västra Vallgatan under byggtiden. Det blir konstnären Johannes Heldén tillsammans med arkitekterna Frans Magnusson och Jonas Runberger från White arkitekter. Minnen och berättelser ska samlas in från Varbergsbor som sedan vävs in i skapandet av nya ”utsikter” i form av tredimensionella tittskåp i byggplanket.

Konstnärsgrupp vann uppdraget vid planken i centrum - www.trafikverket.se Länk till annan webbplats.

Tunnelöppning i norr

Tidigare i år gjordes ett genomslag ut från norra tågtunneln ut i schaktet precis nedanför stationshuset. Fram tills nyligen har öppningen varit övertäckt, men nu kan man se in i tunneln

I norr har man kommit 611 meter i tågtunneln och 650 meter i servicetunneln. I söder har man kommit 1036 meter i tågtunneln och 1188 meter i servicetunneln. Här har man kommit in under Mariedal. Om du vill ha en förvarning innan sprängning, så anmäl dig på Trafikverkets hemsida:

Varbergstunneln, Västkustbanan, Varberg–Hamra - www.trafikverket.se Länk till annan webbplats.

Allt som allt är nu cirka 63 procent av tunnelns totala sträckning sprängd.

Följ bygget i Varbergskartan Länk till annan webbplats.

Läs mer och se bilder på Implenias instagram!

Implenias instagram Länk till annan webbplats.

Träffa Trafikverket på ByggRöra i Centrum den 11 maj!

Trafikverket medverkar på nästa möte och berättar om aktuellt i projektet. Om du är fastighetsägare eller verksam i centrala Varberg kan du anmäla dig på näringslivswebben:

ByggRöra i centrum - Näringsliv Varberg Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
trafikverket.se/varbergstunneln Länk till annan webbplats.
varberg.se/varbergstunneln

Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/ Länk till annan webbplats.

Läs om vad som händer i det växande Varberg: varberg.se/varbergvaxer

Publicerad den:

Senast Ändrad: