Tågstopp och rara örter

Påskhelgen innebär inget lov för de som arbetar i projektet. Mycket jobb ska hinnas med när tågtrafiken är stoppad under några dagar.

Tågstopp i påsk

Precis som tidigare år kommer Trafikverket och Implenia arbeta under påsken och tågtrafiken genom Varberg är därför avstängd från 14 april kl. 14 till den 18 april kl. 14. Ersättningstrafik sker med buss.

Projektet genomför flera spårnära arbeten i både norra och södra Varberg under påskhelgen.

Vareborgsvägen avstängd

I området vid Vareborg kommer Trafikverket och Implenia att utföra flera olika arbetsmoment vid inkopplingszonen mellan nya dubbelspåret och befintlig järnväg. Man arbetar dygnet runt under påskhelgen och arbetet kan medföra störningar i form av buller. Då många tunga transporter kommer att trafikera området stängs Vareborgsvägen av under denna period. Följ aktuell skyltning och välj alternativ väg.

För tåg- och bussinfo, se Hallandstrafikens webbplats:

Trafiken under påskhelgen (hallandstrafiken.se)

Cykelbana avstängd i norr

Cykelbanan mellan Trönningenäsvägen och Naturum Getterön är avstängd strax norr om Naturum på grund av rasrisk. Cykeltrafiken leds om via cykelbana längs med väg 41, norrifrån via Lindhovsrondellen, söderifrån via Lassabackarondellen. Arbeten med att återställa cykelbanan pågår.

Tillstånd att bullra lite mer

Trafikverket har sökt tillstånd för att kunna bullra lite längre på kvällarna från stationen och norrut från den 1 april till den 31 oktober. Miljö- och hälsoskyddsförvaltningen har gett tillstånd för bullrande verksamhet i detta område fram till kl. 22, måndag-fredag fram till den 31 oktober.

Konstprojekt på gång

Valet av konstnär till projektet på Västra Vallgatan är klart och konstnären ska nu skissa på hur hen ska gestalta platsen utanför byggområdet Järnvägsparken i centrala Varberg. Den aktuella sträckan är på Västra Vallgatan mellan Engelbrektsgatan och Otto Torells gata. Konstarbetet i området pågår mellan april till september 2022 och efter det sker invigningen av den tillfälliga konstnärliga gestaltningen. Vi återkommer med mer information, spännande!

Läs om tidigare konstprojekt på planket på Trafikverkets hemsida:

Konst under byggtid - www.trafikverket.se

Träffa Trafikverket på ByggRöra i Centrum den 11 maj!

Trafikverket medverkar på nästa möte och berättar om aktuellt i projektet. Om du är fastighetsägare eller verksam i centrala Varberg kan du anmäla dig på näringslivswebben:

ByggRöra i centrum - Näringsliv Varberg

Kalvnosens nya hem

Den fridlysta örten kalvnos trivs vid järnvägen men måste nu få ett nytt hem. Kalvnosfrön har placerats ut på flera ställen i Varberg. Läs mer och se kalvnosen stoltsera på Implenias instagram!

Implenias instagram

Flyg över arbetsområdena!

Varbergskartan har nu uppdaterats med nya drönarbilder. Flyg över projektets olika arbetsområden och kolla in vad som händer!

Drönarfoton över området Länk till annan webbplats.

Vill du veta mer?

Följ projektet på:
trafikverket.se/varbergstunneln
varberg.se/varbergstunneln

Implenias instagram: https://www.instagram.com/implenia_varbergstunneln/

Få senaste nytt om trafiken på: varberg.se/trafikinfo

Läs om vad som händer i det växande Varberg: varberg.se/varbergvaxer

Glad påsk önskar projekt Varbergstunneln!

Publicerad den:

Senast Ändrad: