Sök

VARBERG CALLING for Peace

Bildcollage med bilder från året med VARBERG CALLING for Peace

PEACE by PIECE, boken om året med VARBERG CALLING for Peace, innehåller massor av bilder, intervjuer, tal och inspirerande citat. Det är en bok att ha med sig, inspireras av och vara stolt över att vi varbergare alla varit en del av.

Boken finns att köpa på Kulturhuset Komedianten och på lokalbiblioteken för 150:-, och kan också beställas direkt från kultur- och fritidsförvaltningen. Har du köpt en bok genom Rallygate och hade inte möjlighet att vara med på boklanseringen 6 mars? Då kan du hämta din bok på kultur- och fritidsförvaltningen, mitt i Varberg, under kontorstid. Mejla till kfn@varberg.se.

I den tryckta versionen av boken förekommer felaktig användning av bilder tagna av fotografen Saman Nazari. Det förekommer även fel där Samans namn saknas eller är angivet på fel bild. Felen är korrigerade i pdf-versionen som finns att läsa här nedan. Vi är ledsna över det inträffade och ber Saman Nazari om ursäkt. Här finns en lista över felen i den tryckta versionen av boken.

Här kan du bläddra i boken i pdf-format.PDF (pdf, 14.2 MB)

Budskap från samarbetsparter

Vid boklanseringen mottog Varbergs kommun hälsningar från flera av de samarbetsparter som varit viktiga under VARBERG CALLING for Peace. Här nedan kan du kan du läsa två av dem

Från Anna Ek, ordförande i Svenska freds- och skiljedomsföreningenPDF (pdf, 39.3 kB)

Från Dan Smith, direktor vid Stockholm International Peace Research Institute (SIPRI)PDF (pdf, 72.2 kB)

Många arrangörer har samverkat under året

I VARBERG CALLING for Peace har föreningar, institutioner, skolor och invånare varit med och skapat innehållet under hela året. Hösten 2014 samlades alla dessa till samtalskvällar - Open Call - där man planerade och delade idéer om årets upplägg. Det resulterade i ett stort antal samarbeten, arrangemang och projekt som tillsammans har format VARBERG CALLING for Peace.

VARBERG CALLING for Peace har genomförts med stöd från Sparbanksstiftelsen Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Svenska Freds- och skiljedomsföreningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster var medarrangör för Rosenfred - en hyllning och Internationellt Fredsforum Varberg.

 

DIN TUR - en mobil podcast om fred

Malin Gunnarsson och Åke Bendix samtalade om fred i avsnitt 4 av podcasten Din Tur.

Malin Gunnarsson och Åke Bendix samtalade om fred i avsnitt 4 av podcasten Din Tur.

ikon

Kontakta oss

kfn@varberg.se

Projektledare:

Hellen Smitterberg


Processledare:

Malin Bellman

Jon Liinason

Följ projektet på Facebooklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Självservice & blanketter