Sök

Din Tur - en mobil podcast om fred

Processsledare Jon Liinason och Malin Bellman med Erik Ruth, samtalsfilosof för podcasten Din Tur.

Processsledare Jon Liinason och Malin Bellman med Erik Ruth, samtalsfilosof för podcasten Din Tur.

I podcast-serien Din Tur kan du lyssna till spännande möten och samtal mellan människor som pratar om vägar till fred och ett bättre samhälle.

Podcasten är en mobil samtalsserie i buss, där det offentliga Varberg möter allmänheten. Avsnitten släpptes under 2015 i anknytning till artikelserien Din Tur som publicerades varje vecka i VarbergsPosten. Erik Ruth var filosofisk samtalsledare för Din Tur.

 

Lyssna på avsnitten här:

 • 2015-11-04

  Din Tur 20 - Om vikten av öppenhet


  I det här avsnittet möts Erland Linjer och Anna Linton, och deras samtal handlade bland annat om att vi behöver tänka nytt och hitta nya lösningar för att nå en fredligare värld.
 • 2015-10-28

  Din Tur 19 - Att våga pröva och göra fel


  Malak Bouti och Björn Sjöström bestämde sig för att parkera mitt på torget när de skulle vara med i Din Tur, för att markera att fredsfrågan behöver fokus.
 • 2015-10-22

  Din Tur 18 - Var inte rädd för det okända


  Att Jesus och Mohammed skulle mötas i surfbussen och tala om fred önskade sig Anneline Sander och Mats Oljelund när de var med i Din Tur.
 • 2015-10-14

  Din Tur 17 - Om vikten av att tänka själv


  Dialogbussen körde till Träslövs kyrkoruin när Annika Cauchy och Andreas Lindqvist fick bestämma. Ett lugnt och fridfullt ställe med en lång historia som passar bra för samtal om fred.
 • 2015-10-07

  Din Tur 16 - Man kan ju låna saker också


  Ägande skapar många konflikter, och biblioteket är världens bästa uppfinning, enades Maja Moberg och Jonas Johannesson om när de träffades i dialogbussen för att tala om fred.
 • 2015-09-30

  Din Tur 15 - Man kan lätt känna sig maktlös


  I veckans avsnitt av Din Tur valde Louise Lejestrand och Tina Hopstadius att samtala mitt på väg 153, för att symbolisera att de är nyfikna, orädda och på väg hela tiden.
 • 2015-09-16

  Din Tur 14 - Om vikten av att träna konfiktlösning


  Södra fästningshörnan vid Varbergs fästning blev den plats om Hans Klaive och Jörgen Wålemark valde när de skulle träffas i dialogbussen för att prata om fred. Ett ställe som visade sig vara bra både för djupa samtal och djupa tankar. 
 • 2015-09-09

  Din Tur 13 - Utanförskap grogrund till farligheter


  "Mer utbildning till alla - och fler bra lärare!" var en av de saker som sades när Alice Faxerin, nyutexaminerad gymnasiestudent, och Ann-Charlotte Stenkil, Varbergs kommunalråd, möttes i surfbussen för att samtala om fred.
 • 2015-06-30

  Din Tur - Spellista med avsnitt 1-12


  Och som en sista liten present för lata dagar i sommar skickar vi med er spellistan med de tolv första avsnitten av DIN TUR i en lång följd. God lyssning!
 • 2015-06-25

  Din Tur 12 - Om vikten av att vara snäll


  I avsnitt 12 av Din Tur möts två riktigt unga personer, Leo Frick och Oliver Karlsson Engström. Deras samtal om fred handlade bland annat om att det är viktigt att lyssna på varandra, och att världen blir bättre av något så enkelt som snällhet.
 • 2015-06-17

  Din Tur 11 - Att hitta nya mötesplatser


  Vi bjuder på ett bonusavsnitt såhär före midsommar där Bernhard Ewers och Jana Nilsson träffas i bussen och pratar bland annat om vikten av nya mötesplatser.
 • 2015-06-10

  Din Tur 10 - Om vikten av att fördela resurser


  I vårens sista Din Tur möts Frej Haar och Lasse Diding och talar om att klassklyftor driver fram konflikter och om hur fred bara är möjligt om människor känner trygghet.
 • 2015-05-26

  Din Tur 9 - Om vikten av att få vara sig själv


  Två människor med olika bakgrund och erfarenheter, Maria Uhlar-Sipos och Elisabeth Klingenstierna träffades i dialogbussen och åkte till Femte vik på Getterön för att samtala om fred.
 • 2015-05-13

  Din Tur 8 - Se människan bakom det yttre


  I bussen den här veckan träffas Tudoritsa Margarit och Annbritt Ulfgren, och pratar om att det är viktigt att se sin medmänniska på djupet.
 • 2015-05-06

  Din Tur 7 - En andra chans


  Den resolution för fred som Azizah Degez och Håkan Cullberg enades om efter veckans samtal i Din Tur innebar fred på både hög och låg nivå: att FN:s vetorätt borde tas bort och att vi kan hjälpas åt att sprida kärlek i vardagen.
 • 2015-04-29

  Din Tur 6 - Vi måste utrota fattigdomen, inte jaga de fattiga


  Elke Textor och Lina Rundbom åkte till Apelviken med surfbussen och samtalet kom bland annat att handla om att det är viktigt med nyfikenhet och respekt för att uppnå fred.
 • 2015-04-22

  Din Tur 5 - Om nya vänner


  Veckans samtal i Din Tur, mellan Mathew Ssemakula och Fredrik Ivarsson, fördes på engelska och handlade bland annat om att nyckeln till hållbar fred är vänskap.
 • 2015-04-15

  Din Tur 4 - Om vikten av kärlek


  I det här avsnittet träffas Malin Gunnarsson, ung sjuksköterska som i år arrangerar Varberg Pride för första gången, och Åke Bendix, pensionerad grosshandlare, aktiv som fritids- och kyrkopolitiker i Varberg under 42 år.
 • 2015-04-08

  Din Tur 3 - Att andas


  I tredje avsnittet av Din Tur möts Linda Berggren, vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden, och Isak Johansson, skådespelare som vill sätta Skällinge på kartan.
 • 2015-04-01

  Din Tur 2 - Om vikten av nördar


  När Albin Glasell, filmare, och Jan Lindwall från Varbergs GIF Friidrott möttes i bussen pratade de om att nördar gör nytta för världsfreden.
 • 2015-03-30

  Din Tur 1 - Det enskilda samtalets kraft


  Martina De Filippo, aktiv inom teater och musikal, och Magnus Thomson, destinationsutvecklare på Marknad Varberg, var först ut i podcast-serien Din Tur.
ikon

Kontakta oss

Processledare

Malin Bellman

Jon Liinason

ikon

Självservice & blanketter