varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Centralen

Centralen är en plats för ungdomar, där verksamheten till stor del drivs och sköts av unga. Men Centralen står också för en mängd olika arrangemang på olika platser, exempelvis Komedianten, bygdegårdar runt om i kommunen, skolor etc. Allt beror på vilka idéer som finns och var unga vill genomföra dem.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19.

Därför är Centralens bokningsbara lokaler inte tillgängliga för tillfället.

Vi återkommer med mer information om vad regeringens besked innebär för Centralen längre fram.

Centralen är en mötesplats för unga mellan 15 och 25 år. Här finns flera olika möjligheter. En del aktiviteter är återkommande, andra är tillfälliga projekt. Grundtanken är att Centralen ska vara en kravlös mötesplats där de unga själva kan styra innehållet.

Centralgruppen​

Centralens nav är Centralgruppen som består av ungdomar intresserade av att vara med och påverka och ta beslut kring verksamhetens resurser. I gruppen diskuteras frågor som direkt berör Centralens verksamhet och man tar också beslut kring Idécentralen. Centralgruppen är öppen för alla boende i Varbergs kommun mellan 15 och 25 år.

Idécentralen

Är du mellan 15 och 25 år och har en idé om ett projekt? Vill du kanske starta en teatergrupp, en festival, anordna ett LAN eller fixa en EPA-träff? Då ska du söka stöd hos IdécentralenPDF (pdf, 705.6 kB). Du kan få stöd i form av teknik, lokaler, ekonomi och handledning och ansöker digitalt i en e-tjänstlänk till annan webbplats. Efter genomfört projekt vill vi ha in en redovisningPDF (pdf, 177.7 kB) på projektet.

Centralens bokningsbara lokaler

Från och med maj 2015 har du som ung möjlighet att boka in dig i Centralens lokaler på Rosenfred via passerbricka och bokningssystem.
Det finns exempelvis replokal, mediarum, danssal, blackbox och projektrum. För att få tillgång till passerbricka och bokningssystem kontakta Centralen.

Bokningssystemet finner du på den här länkenlänk till annan webbplats eller via appen ”Bokning, Aptus Elektronik AB”.

Vad händer just nu?

Vill du veta vad som händer just nu för dig som är ung i Varbergs kommun? Gå in och gilla Centralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Facebook eller följ centralenvarberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Instagram.

Har du frågor och idéer kring Centralen, eller något annat som rör kommunens ungdomsverksamhet? Hör gärna av dig till ungdomsutvecklarna.

ikon

Kontakta oss

Ungdomsutvecklare

Angelina Sahlgren Söder

073-30 57 142

angelina.sahlgren.soder@varberg.se

 

Koordinator

Marcus Friman

0738-56 42 43

marcus.friman@varberg.se


Adress

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

432 44 Varberg

Självservice & blanketter