Ung i Varberg

Street art vid Buaskolan av Lisa-Stina Pettersson.
Gemenskap, sammanhang och inflytande är tre ord som ska prägla allt det Varbergs kommun arrangerar för ungdomar. Det kan betyda att man producerar en kortfilm, ordnar en epa-träff eller får möjlighet att repa med bandet. Allt är möjligt!
Med anledning av coronaviruset covid-19
Regeringen uppmanar kommunerna att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig.
Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare.
Ungdomsgårdarnas drop-in-verksamhet håller fortsatt stängt men våra medarbetare arrangerar smittsäkrade aktiviteter utifrån ungdomarnas önskemål. Kontakta din ungdomsgård om du vill hitta på något.
Varbergs kommun vill skapa mötesplatser för unga som är trygga, frivilliga och öppna för alla. De ska kännas tillgängliga, väcka lust och skapa möjligheter för unga att själva driva sina egna idéer.
Målet är att ta tillvara ungdomars egna erfarenheter, kunskaper och intressen. Viktigast av allt är att initiativet ligger hos ungdomarna själva.
Vad händer, då?
Runtom i Varbergs kommun finns sex ungdomsgårdar där ungdomar kan samlas, umgås och driva projekt. För dem som bor en bit ifrån ungdomsgårdarna finns MUVE, den mobila ungdomsverksamheten, som vill ge stöd, inspiration och förutsättningar till ungdomar som bor utanför tätorterna. Vill du vara med och göra film? Det finns filmbaser i Varberg för dig mellan 12-25 år i Bua, Träslövsläge och Tvååker. Det finns också ett filmnätverk som du hittar på den här Facebook-sidan
.
Senast ändrad: