Sök

Centralen

Flera tjejer och killar är glada och sträcker händer i luften.

Centralen är en plats för ungdomar, där verksamheten till stor del drivs och sköts av unga. Men Centralen står också för en mängd olika arrangemang på olika platser, exempelvis Komedianten, bygdegårdar runt om i kommunen, skolor etc. Allt beror på vilka idéer som finns och var unga vill genomföra dem.

Centralen är en mötesplats för unga mellan 15 och 25 år. Här finns flera olika verksamheter, allt från café till filmskapande till livescener. En del aktiviteter är återkommande, andra är tillfälliga projekt. Grundtanken är att Centralen ska vara en kravlös mötesplats där de unga själva kan styra innehållet.

Centralgruppen​

Centralens nav är Centralgruppen som består av ungdomar intresserade av att vara med och påverka och ta beslut kring verksamhetens resurser. I gruppen diskuteras frågor som direkt berör Centralens verksamhet och man tar också beslut kring Idécentralen. Centralgruppen är öppen för alla boende i Varbergs kommun mellan 15 och 25 år.

Idécentralen

Är du mellan 15 och 25 år och har en idé om ett projekt? Vill du kanske starta en teatergrupp, en festival, anordna ett LAN eller fixa en EPA-träff? Då ska du söka stöd hos IdécentralenPDF (pdf, 388 kB). Du kan få stöd i form av teknik, lokaler, ekonomi och handledning. Man kan ansöka via pappersblankettPDF (pdf, 271.5 kB) eller digitalt i en e-tjänstlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Efter genomfört projekt vill vi ha in en redovisningPDF (pdf, 174.6 kB) på projektet.

Centralens bokningsbara lokaler

Från och med maj 2015 har du som ung möjlighet att boka in dig i Centralens lokaler på Rosenfred via passerbricka och bokningssystem.
Det finns exempelvis replokal, mediarum, danssal, blackbox och projektrum. För att få tillgång till passerbricka och bokningssystem kontakta Centralen.

Bokningssystemet finner du på den här länkenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster eller via appen ”Bokning, Aptus Elektronik AB”.

Vad händer just nu?

Vill du veta vad som händer just nu för dig som är ung i Varbergs kommun? Gå in och gilla Centralenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Facebook eller följ centralenvbglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster på Instagram.

Har du frågor och idéer kring Centralen, eller något annat som rör kommunens ungdomsverksamhet? Hör gärna av dig till ungdomsutvecklarna.

ikon

Kontakta oss

Ungdomsutvecklare

Angelina Sahlgren Söder

072-151 61 96

angelina.sahlgren.soder@varberg.se  


Annika Persson

070-535 47 38

annika.persson@varberg.se

 

Café och lokaler

Samir Ahmed

072-155 61 88

samir.ahmed@varberg.se  

Öppettider

tisdag 14.00 - 20.00
onsdag 14.00 - 20.00

 

Caféet är även öppet vid arrangemang.
Se mer info på Centralens Facebook.Adress

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

432 44 Varberg

ikon

Självservice & blanketter