varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Om Varberg

Insidan av Varbergs fästning

Varberg har en fascinerande historia och en spännande nutid. Läget vid kusten mitt i en expansiv region gör att vi attraherar både besökare och människor som vill flytta hit.

Varberg har många olika bitar som du som besökare kan ta del av: flera prisbelönade spa-hotell som förvaltar Varbergs 200-åriga tradition som kurort, medeltida historia med Varbergs Fästning och Hallands Kulturhistoriska museum som självklara mötesplatser, ett levande centrum där små och stora butiker blandas med mysiga restauranger och kaféer och evenemang året om.

Sommarstaden

År efter år ligger Varberg på topp-tio-listan när svenskarna ska rösta fram landets bästa sommarstad. Stränderna, baden, surfingen, konserterna och det vackra inlandslandskapet lockar varje år hundratusentals människor att komma, och återkomma, till Varberg. Vår kommun är dock mer än ett sommarparadis: många människor väljer att flytta hit och kommunen redovisar varje år ett inflyttningsnetto. Varberg är också utsedd till  Årets stadskärna 2016länk till annan webbplats och Årets superkommun 2019.

ikon

Kontakta oss

Turistinformationen

Västra Vallgatan 39

0340-868 00

turist@varberg.se

Självservice & blanketter