varningsikon

2020-12-14

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten beslutat om nationella allmänna råd från den 14 december 2020. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Surfcaféer

Äldre händer vid läsplatta

Bild: mostphoto.com

På våra surfcaféer kan du lära dig om ny teknik som surfplattor och smarta telefoner. Surfcaféerna är ett enkelt, roligt och prestigelöst sätt att bekanta sig med nya medier.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Fredag 18 december meddelande regeringen att all kommunal verksamhet som inte är nödvändig ska stängas ner till och med 24 januari 2021, detta för att minska spridningen av covid-19.

Därför är alla våra fysiska mötesplatser stängda. På den digitala mötesplatsen Nätverket genomförs aktiviteter som tidigare.

Vi återkommer med mer information så snart vi kan.

Det finns många nya begrepp idag, som till exempel Instagram, bloggar, Ipad och Facebook. Men vad är nyttan med dem? Varför använder barnbarnen detta? Hur fungerar det? Surfcaféerna är ett sätt att introducera ny teknik för dig som kanske inte har så stor vana av datorer, surfplattor och smarta telefoner. Det är också ett sätt att hålla kontakten med familj, vänner och bekanta och att skapa nya kontakter. Här möts vi på ett lättsamt sätt och du får veta lite mer om nyttan för dig, inspireras och prova på ny teknik.

Tider och platser hösten 2020

Aktiv seniors verksamhet är pausad med anledning av coronaviruset. Under oktober pågår utrdening av möjligheten att öppna upp vissa mötesplatser och vissa aktiviterer. Vi inväntar just nu resultatet av detta arbete. Under tiden finns dessa möjligheter till Surfcafé:

Digitalt surfcafé

Korta instruktionsfilmer för dig som vill lära dig om smarta telefoner och surfplattor på grundläggande nivå. Alla filmerna finns samlade på sidan Digitalt surfcafé på distans för nybörjare.

Surfcafé i Bua under november

Små surfcafén på fredagar, med max 5 deltagare per timma, under ledning av Lena Naenfeldt på Aktiv senior. Ladda ned programmet för surfcafét i Bua.PDF (pdf, 367.3 kB)

Surfcafé på Ljuspunkten i november

Små surfcafén på onsdagar, med max 5 deltagare per timma, under ledning av Lena Naenfeldt på Aktiv senior. Ladda ned programmet för surfcafét på LjuspunktenPDF (pdf, 367.6 kB).ikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se

 

Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter