varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

En överfull anslagstavla på stan

Anslagstavlan - träffar med samhällsnyttig kunskap

Anslagstavlan är informationsträffar om samhällsnyttiga frågor. Det kan handla om allt från Västerportprojektet till biologisk mångfald, HLR eller forskning om åldrande och hälsa. Träffarna riktar sig till dig som är senior och det kostar inget att delta.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Till följd av en ökad smittspridning har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om skärpta allmänna råd i Halland.

Som en följd av de nya råden stängs Aktiv seniors fysiska mötesplatser och alla inplanerade aktiviteter ställs in. På den digitala mötesplatsen Nätverket genomförs aktiviteter som planerat.

Läs mer om hur kommunens övriga verksamheter påverkas av covid-19.länk till annan webbplats

Anslagstavlan i digitalt format

Anslagstavlan fortsätter under hösten 2020 men träffarna kommer att ske på den digitala mötesplatsen Nätverket. Det är fortfarande tisdagar klockan 14.00 - 15.00 som gäller och det är fortfarande gratis. För att delta behöver behöver du dock göra några förberedelser med din dator, surfplatta eller smarttelefon. På sidan Nätverket finns instruktioner hur du ska göra för att delta.

Program för Anslagstavlan hösten 2020

8 december - Anette Axberg Nilsson, kundrådgivare på bank

Här kommer vi bl.a. få lära oss om fördelarna med att vara digital, hur du kan vara digital på ett säkert sätt och göra säkra kortbetalningar. Vi berör även varför kontanterna minskar i samhället. Föredraget hålls av Annette Axberg Nilsson, kundrådgivare Nordea och Lena-Sofia Leek Ottosson, kontorschef Nordea Varberg-Falkenberg. 

Datum: Tisdagen den 8 december
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

Tidigare programpunkter

1 september - Digital Vardag

Hållbar och säker ekonomi i dagens digitala samhälle. Vi guidar dig på vägen. Johanna Elisson, ekonomisk rådgivare och projektledare för digital ekonomi, lär dig mer så att du kan känna dig trygg och säker.

15 september - "Spåren under staden"

Detta är en digital visning av utställningen på Hallands kulturhistoriska museum. Följ med i spåren av Varbergs tillblivelse utifrån vad tidigare och pågående arkeologiska utgrävningar som Amalia Friberg och Elisabeth Fahrman från Hallands kulturhistoriska museum, berättar om. Eftersom utställningen tillkommit i samband med bygget av järnvägstunneln i Varberg får du också veta hur och när järnvägen kom till staden och Halland i övrigt.

29 september - Depression hos äldre

Hur kan man förebygga, känna igen och stötta? Pia Gudmundsson från Age Cap, Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs Universitet föreläser om depression hos äldre.

13 oktober - Upplev naturen via Naturkartan

Sebastian Larsson arbetar med friluftsliv på Varbergs Kommun och berättar om kommunens nya satsning i det digitala verktyget Naturkartan. Han visar exempel på hur du kan hitta vandringsleder, naturreservat, badplatser och mycket mer i kommunen. Det är också ett tillfälle för dig att ge förslag på framtida innehåll på Naturkartan.

10 november - Hemberedskap, vad du själv kan göra om din vardag vänds upp och ner

Här ges handfasta tips på hur du kan öka din egen förmåga att tillgodose dina grundläggande behov av vatten, mat, värme och information i händelse av samhällskris. Vid mötet deltar Jonna Wetterholm, säkerhetsutvecklare vid Räddningstjänsten Väst, som arbetar med frågor rörande krisberedskap och civilt försvar. Varmt välkommen att lyssna och ställa frågor!

24 november - Norska krigsfångar på väg hem till Norge från koncentrationsläger i Tyskland i maj 1945

Den 10 maj 1945 kom 120 norrmän till Tvååker. De blev förlagda i Tvååker en kort period efter att ha varit fångar i olika tyska koncentrationsläger. Christer Bergendahl berättar om sitt barndomsminne, som blev en lång berättelse, efter forskning i olika arkiv och kontakter i Norge.

ikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se


Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter