Sök

En överfull anslagstavla på stan

Anslagstavlan - träffar med samhällsnyttig kunskap

Anslagstavlan är informationsträffar om samhällsnyttiga frågor. Det kan handla om allt från Västerportprojektet till biologisk mångfald, HLR eller forskning om åldrande och hälsa. Träffarna riktar sig till dig som är senior och det kostar inget att delta.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Från och med måndag 16 mars är delar av Aktiv seniors verksamhet pausad med anledning av coronaviruset. Alla fysiska mötesplatser hålls stängda och alla aktiviteter är anpassade.

Läs mer om det digitala surfcaféet och Nätverket, Aktiv seniors digitala satsningar.

Anslagstavlan i digitalt format

Anslagstavlan startar igen i september 2020 men träffarna kommer att ske på den digitala mötesplatsen Nätverket. Det är fortfarande tisdagar klockan 14.00 - 15.00 som gäller och det är fortfarande gratis. För att delta behöver behöver du dock göra några förberedelser med din dator, surfplatta eller smarttelefon. På sidan Nätverket finns instruktioner hur du ska göra för att delta.

Program hösten 2020

1 september - Digital Vardag

Hållbar och säker ekonomi i dagens digitala samhälle. Vi guidar dig på vägen. Johanna Elisson, ekonomisk rådgivare och projektledare för digital ekonomi, lär dig mer så att du kan känna dig trygg och säker.

Datum: Tisdagen den 1 september
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

15 september - "Spåren under staden"

Detta är en digital visning av utställningen på Hallands kulturhistoriska museum. Följ med i spåren av Varbergs tillblivelse utifrån vad tidigare och pågående arkeologiska utgrävningar som Amalia Friberg och Elisabeth Fahrman från Hallands kulturhistoriska museum, berättar om. Eftersom utställningen tillkommit i samband med bygget av järnvägstunneln i Varberg får du också veta hur och när järnvägen kom till staden och Halland i övrigt.

Datum: Tisdagen den 15 september
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

29 september - Depression hos äldre

Hur kan man förebygga, känna igen och stötta? Pia Gudmundsson från Age Cap, Centrum för åldrande och hälsa vid Göteborgs Universitet föreläser om depression hos äldre.

Datum: Tisdagen den 29 september
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

13 oktober - Upplev naturen via Naturkartan

Sebastian Larsson arbetar med friluftsliv på Varbergs Kommun och berättar om kommunens nya satsning i det digitala verktyget Naturkartan. Han visar exempel på hur du kan hitta vandringsleder, naturreservat, badplatser och mycket mer i kommunen.

Det är också ett tillfälle för dig att ge förslag på framtida innehåll på Naturkartan.

Datum: Tisdagen den 13 oktober
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

24 november - Norska krigsfångar på väg hem till Norge från koncentrationsläger i Tyskland i maj 1945

Den 10 maj 1945 kom 120 norrmän till Tvååker. De blev förlagda i Tvååker en kort period efter att ha varit fångar i olika tyska koncentrationsläger. Christer Bergendahl berättar om sitt barndomsminne, som blev en lång berättelse, efter forskning i olika arkiv och kontakter i Norge.

Datum: Tisdagen den 24 november
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

8 december - Anette Axberg Nilsson, Kundrådgivare Nordea

Digital Träff med Annette Axberg Nilsson, Kundrådgivare Nordea och Lena-Sofia Leek Ottosson, Kontorschef Nordea Varberg-Falkenberg. Vi kommer bl.a. berätta om fördelar med att vara digital, hur du kan vara digital på ett säkert sätt och säkra kortbetalningar. Vi berör även varför kontanterna minskar i samhället.

Datum: Tisdagen den 8 december
Tid: kl. 14.00 - 15.00
Plats: På den digitala mötesplatsen Nätverket

ikon

Kontakta oss

Koordinator

Lena Naenfeldt

lena.naenfeldt@varberg.se


Varberg Direkt

0340 - 88 000

Självservice & blanketter