varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Piano och dragspel

Dessa välkända instrument passar i de flesta sammanhang, som soloinstrument, i ensemble/band och som ackompanjemanginstrument. Du får lära dig spela efter noter och ackord men även på gehör. För dig som är lite yngre och gärna vill lära dig spela piano tillsammans med andra har vi ämnena rytmik med piano och pianogrupp.

Piano

Pianot är ett av de mest kända instrumenten. Det har ett av de största tonomfången bland alla instrument, något som ger stora variationsmöjligheter. Som nybörjare är det lätt och roligt att komma igång med spelandet tack vare pianots tydliga klaviatur. Målsättningen är att du ska få inblick i flera olika musikstilar. Senare kan du specialisera dig på att till exempel spela klassiskt.

Ålder: 7-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 994 kr/termin

Rytmik med piano

I rytmik med piano använder vi kroppen och leken för att upptäcka, utforska och uppleva musiken. Vi blandar detta med åldersanpassade grunder i pianospel och mycket sång.

Ålder: 5-6 år
Avgift: 496 kr/termin

Pianogrupp

I grupplektion på piano får du en bred musikalisk grund genom inslag av rytmik, sång, gehörsträning och åldersanpassad musikteori. Gruppdynamiken bidrar till en lekfull undervisningsmiljö som förstärker inlärningen.

Ålder. 7-8 år
Avgift: 994 kr/termin

Dragspel

Dragspelet är ett instrument med stark tradition i den svenska folk- och dansmusiken. Dragspelet används idag inom många kulturer, länder och stilar som till exempel tango, klezmer- och balkanmusik, jazz och swing.

Ålder: 8-20 år (ålders- och nivåindelning)
Avgift: 994 kr/termin

ikon

Kontakta oss

Besöksadress:

Rosenfredsskolan
Greve Jakobs väg 6

Expedition:

Självservice & blanketter