varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Bli sponsor för Varbergs teaters nya stolar

Under hösten 2017 renoveras anrika Varbergs teater. Ambitionen är att återställa teatern till originalskick. I samband med detta byter vi ut samtliga 236 teaterstolar. Nu ger vi företag, föreningar och privatpersoner chans att främja Varbergs teater och uppmärksamma dess kulturhistoriska värde genom att sponsra stolarna.

Så här kommer de nya teaterstolarna att se ut.

Design teaterstol: Gajd arkitekter Illustration: Adept collection

Som tack hedras alla sponsorer på en skylt i teaterfoajén. Dessutom blir de inbjudna till en förhandsvisning av salongen innan nyinvigningen i mars 2018. Sponsorerna kommer även att bjudas in till ytterligare ett kulturarrangemang på Varbergs teater under 2018.

Teatern får åter sin forna glans

Hösten 2017 får salongen en rejäl uppfräschning. Vi byter bland annat ut golven och målar om alla väggar. Konservatorer förbättrar de målningar som finns i tak, på balkongsidor och ridå. Allt för att teatern ska komma så nära sitt ursprungsskick som möjligt.

Stolarna som nu byts ut köptes från en biograf i Paris i samband med att teatern renoverades 1979. De nya stolarna är nyproducerade men är utvalda för att de efterliknar de tidstypiska teaterstolarna från förra sekelskiftets nationalteatrar.

Bli sponsor till teaterstolarna

Såväl företag och föreningar som privatpersoner har nu möjlighet att sponsra teaterstolarna. Gåvan är 4800 kr per stol. Välj om du vill sponsra en eller flera stolar. Anmäl ditt intresse via formuläret nedan. Anmälningstiden är nu förläng till och med 16 februari.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

kultur@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter