Sök

Varbergs teater

Varbergs teater i en vy från scenen

Med anledning av coronaviruset covid-19

Vi anpassar verksamheten efter regeringens plan för avveckling av pandemirestriktionerna. Därmed är det åter möjligt att hyra våra lokaler för arrangemang. Observera att det är arrangörens ansvar att vidta åtgärder för att minska risken för smitta. Läs mer om vad som gäller om du vill boka Varbergs teater.

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19. Länk till annan webbplats.

På Varbergs teater omsluts du av röd sammet, guld och vackra takmålningar. Den historiska byggnaden används flitigt till teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Varbergs teater stod färdig att beundras år 1895. Sedan dess har den vackra byggnaden prytt staden och 2011 förklarades den som byggnadsminne. Idag är teaterhuset sammanlänkat med Kulturhuset Komedianten. Detta gör att när du besöker Varbergs teater får du det bästa av två världar: i teatersalongen får du uppleva härliga känslan från en sekelskiftsteater samtidigt som du kan ta del av de moderna faciliteterna i det nybyggda kulturhuset.

Allt från föreställningar till konferenser

Teaterns scen står sällan tom en längre tid, höst- och vårsäsong är det aktivitet flera dagar i veckan. Lokala arrangörsföreningar  tillsammans med kommunen står för större delen av programmet. Det kommer också en del externa hyresgäster och sätter upp alltifrån teater- och dansföreställningar till konserter.

Boka Varbergs teater

Varbergs teater har 313 platser varav 311 är sittplatser och två rullstolsplatser. Sittplatserna är fördelade på parkett och två balkonger. Här är det enkelt att arrangera konserter, föreläsningar eller föreställningar tillsammans med vår teknsikt kunniga personal. För mer information, bokning och prislista.


ikon

Kontakta oss

Varbergs Teater

Engelbrektsgatan 5

Frågor och bokning

Jini Christoffersson

Arrangemangskoordinator
073-3343292
jini.christoffersson@varberg.se

Självservice & blanketter