Sök

Varbergs Teater

Varberg

På Varbergs Teater omsluts du av röd sammet, guld och vackra takmålningar. Den historiska byggnaden används flitigt till teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Varbergs Teater stod färdig att beundras år 1895. Sedan dess har den vackra byggnaden prytt staden och 2011 förklarades den som byggnadsminne. Idag är teaterhuset sammanlänkat med Kulturhuset Komedianten. Detta gör att när du besöker Varbergs Teater får du det bästa av två världar: i teatersalongen får du uppleva härliga känslan från en sekelskiftsteater samtidigt som du kan ta del av de moderna faciliteterna i det nybyggda kulturhuset.

Allt från föreställningar till konferenser

Teaterns scen står sällan tom en längre tid, höst- och vårsäsong är det aktivitet flera dagar i veckan. Det finns ett antal arrangörsföreningar som tillsammans med Kultur och Fritid står för större delen av programmet. Det kommer också en hel del externa hyresgäster och sätter upp alltifrån teater- och dansföreställningar till konserter.

Teatern med sina 311 sittplatser fungerar också utmärkt som konferenslokal. Kulturhuset Komedianten kan erbjuda kulturella inslag på konferensen i Varbergs Teater. Det kan vara en visning av konsthallen med dess aktuella utställning eller kanske ett kulturquiz om Varberg. Ett teateruppspel av Teater Halland eller en presentation i släktforskning. Läs mer om Komediantens kreativa konferenser.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Renovering hösten 2017 till våren 2018

Under hela hösten 2017 och en bit in på våren 2018 kommer ett renoverings och tillbyggnadsarbete pågå. Nya stolar och en uppfräschning av salongen kommer att ske samt bygge av nya förrådsutrymmen. Under den renoveringsperioden hänvisas föreningar och arrangörer till andra lokaler i kommunen.

För arrangörer: Priser Varbergs teaterPDF (pdf, 378.7 kB)

ikon

Kontakta oss

Varbergs Teater

Engelbrektsgatan 5

Frågor och bokning

Arrangemangsassistent
Hugo Danred
0732 02 27 97
hugo.danred@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter