varningsikon

2020-11-04

Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Till följd av en ökad smittspridning av covid-19 har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om lokala allmänna råd som gäller från och med den 3 november. Läs mer om hur Varbergs kommun anpassar verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Skärpta råd för att begränsa smittspridningen i Halland

Sök

Varbergs teater

Varbergs teater i en vy från scenen

Med anledning av coronaviruset covid-19

Till följd av en ökad smittspridning har Folkhälsomyndigheten tillsammans med Region Hallands smittskyddsläkare beslutat om skärpta allmänna råd i Halland.

Inga fysiska kulturevenemang eller aktiviteter genomförs så länge de lokala allmänna råden gäller. Digitala alternativ kan bli aktuella. Även evenemang som arrangeras av externa aktörer som hyrt in sig på Varbergs teater och Lilla teatern ställs in eller flyttas fram.

För mer information för dig som bokat en biljett eller är arrangör, håll utkik på Kulturhuset Komediantens webbplats.länk till annan webbplats

Läs mer om hur kommunens övriga verksamheter påverkas av covid-19.länk till annan webbplats

Vi debiterar halva hyreskostnaden året ut

Många kulturaktörer och andra evenemangsarrangörer har drabbats hårt ekonomiskt till följd av covid-19. I syfte att stödja kulturlivet debiterar Varbergs kommun bara halva hyreskostnaden för arrangörer som bokar Varbergs teater och Lilla teatern. Den reducerade hyreskostnaden gäller året ut.

På Varbergs teater omsluts du av röd sammet, guld och vackra takmålningar. Den historiska byggnaden används flitigt till teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Varbergs teater stod färdig att beundras år 1895. Sedan dess har den vackra byggnaden prytt staden och 2011 förklarades den som byggnadsminne. Idag är teaterhuset sammanlänkat med Kulturhuset Komedianten. Detta gör att när du besöker Varbergs teater får du det bästa av två världar: i teatersalongen får du uppleva härliga känslan från en sekelskiftsteater samtidigt som du kan ta del av de moderna faciliteterna i det nybyggda kulturhuset.

Allt från föreställningar till konferenser

Teaterns scen står sällan tom en längre tid, höst- och vårsäsong är det aktivitet flera dagar i veckan. Lokala arrangörsföreningar  tillsammans med kommunen står för större delen av programmet. Det kommer också en del externa hyresgäster och sätter upp alltifrån teater- och dansföreställningar till konserter.

Boka Varbergs teater

Varbergs teater har 313 platser varav 311 är sittplatser och två rullstolsplatser. Sittplatserna är fördelade på parkett och två balkonger. Här är det enkelt att arrangera konserter, föreläsningar eller föreställningar tillsammans med vår teknsikt kunniga personal. För mer information, bokning och prislista.


ikon

Kontakta oss

Varbergs Teater

Engelbrektsgatan 5

Frågor och bokning

Isabell Karlsson

Arrangemangskoordinator
073-3343292
isabell.karlsson@varberg.se

Självservice & blanketter