Sök

Varbergs Teater

Varberg

På Varbergs Teater omsluts du av röd sammet, guld och vackra takmålningar. Den historiska byggnaden används flitigt till teaterföreställningar, konserter och föreläsningar.

Varbergs Teater stod färdig att beundras år 1895. Sedan dess har den vackra byggnaden prytt staden och 2011 förklarades den som byggnadsminne. Idag är teaterhuset sammanlänkat med Kulturhuset Komedianten. Detta gör att när du besöker Varbergs Teater får du det bästa av två världar: i teatersalongen får du uppleva härliga känslan från en sekelskiftsteater samtidigt som du kan ta del av de moderna faciliteterna i det nybyggda kulturhuset.

Allt från föreställningar till konferenser

Teaterns scen står sällan tom en längre tid, höst- och vårsäsong är det aktivitet flera dagar i veckan. Lokala arrangörsföreningar  tillsammans med Kultur och Fritid står för större delen av programmet. Det kommer också endel externa hyresgäster och sätter upp alltifrån teater- och dansföreställningar till konserter.

Boka Varbergs Teater

Varbergs Teater har 311 platser fördelat på parkett och två balkonger. Här är det enkelt att arrangera konserter, föreläsningar eller föreställningar tillsammans med vår teknsikt kunniga personal. För mer information, bokning och prislista.

Renovering hösten 2017 till våren 2018

Under hela hösten 2017 och en bit in på våren 2018 kommer ett renoverings- och tillbyggnadsarbete pågå. Nya stolar och en uppfräschning av salongen kommer att ske samt bygge av nya förrådsutrymmen. Under renoveringsperioden hänvisas föreningar och arrangörer till andra lokaler i kommunen.

Sponsra de nya teaterstolarna

I samband med renoveringen ger vi företag, föreningar och privatpersoner chans att främja Varbergs teater och uppmärksamma dess kulturhistoriska värde genom att sponsra de nya teaterstolarna. 

ikon

Kontakta oss

Varbergs Teater

Engelbrektsgatan 5

Frågor och bokning

Arrangemangsassistent
Hugo Danred
0732 02 27 97
hugo.danred@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter