Sök

Varbergs Konsthall

Högst uppe i Kulturhuset Komedianten ligger Varbergs Konsthall. En plats som är fylld av ljus och rymd, en plats för konsten! Här ligger fokus på modern samtidskonst – både svensk och internationell.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Varbergs konsthall är öppen enligt ordinarie öppettider och ordinarie antal besökare i lokalen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning Länk till annan webbplats. gäller och det finns tillgång till handsprit och möjlighet att tvätta händerna i lokalen.

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19.

Att driva konstverksamhet i framkant kräver mod, öppenhet och kreativitet. Samtidskonst kan vara utmanande och väcka debatt. Det är också ett av dess syften. Varbergs Konsthall Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. invigdes i januari 2012. På kort tid har den positionerat sig på Sveriges konstscen och har haft flera uppmärksammade utställningar.

​Speciellt utformade utställningar

En faktor som bidragit till Varbergs snabba framgång är flexibla arbetsmetoder som i sin tur ger nya kontaktytor och nätverk. För att få variation, omsättning och förnyelse är det viktigt att bjuda in till nya möten. Varbergs Konsthall gör detta bland annat genom att samarbeta med frilansande curatorer som bjuds in för att göra utställningar speciellt utformade för konsthallen.

Eget skapande i Konstverkstan

I anslutning till konsthallen finns Konstverkstan med skapande verksamhet för alla åldrar med inriktning på konstpedagogik.

Här hittar du vad som händer i verkstan. Länk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Varbergs konsthall

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7, övre plan

0340-886 31

konsthallen@varberg.se

Johanna Holmström

Utvecklare konst och utställningar

072-151 73 69
johanna.holmstrom@varberg.se

Öppettider

Tisdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

Självservice & blanketter