varningsikon

2018-05-22 16.24

Eldningsförbud i Varbergs kommun  

Från och med den 23 maj klockan 08:00 råder det eldningsförbud i Varbergs och Falkenbergs kommuner. Det varma vädret har gjort att det är mycket torrt i skog och mark och spridningsrisken vid en eventuell brand är stor. Eldningsförbudet gäller tillsvidare.

Läs mer

Sök

Varbergs konsthall

Högst uppe i Kulturhuset Komedianten ligger Varbergs Konsthall. En plats som är fylld av ljus och rymd, en plats för konsten! Här ligger fokus på modern samtidskonst – både svensk och internationell.

Att driva konstverksamhet i framkant kräver mod, öppenhet och kreativitet. Samtidskonst kan vara utmanande och väcka debatt. Det är också ett av dess syften. Varbergs Konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster invigdes i januari 2012. På kort tid har den positionerat sig på Sveriges konstscen och har haft flera uppmärksammade utställningar.

​Speciellt utformade utställningar

En faktor som bidragit till Varbergs snabba framgång är flexibla arbetsmetoder som i sin tur ger nya kontaktytor och nätverk. För att få variation, omsättning och förnyelse är det viktigt att bjuda in till nya möten. Varbergs Konsthall gör detta bland annat genom att samarbeta med frilansande curatorer som bjuds in för att göra utställningar speciellt utformade för konsthallen.

Eget skapande i Konstverkstan

I anslutning till konsthallen finns Konstverkstan med skapande verksamhet för alla åldrar med inriktning på konstpedagogik.

Här hittar du vad som händer i verkstan.länk till annan webbplats

ikon

Kontakta oss

Varbergs konsthall

Kulturhuset Komedianten
Engelbrektsgatan 7, övre plan

0340-886 31

konsthallen@varberg.se

Camilla Påhlsson

Konstnärlig ledare

070-949 32 07
camilla.pahlsson@varberg.se

Öppettider

Tisdag-torsdag 12:00-17:00

Fredag-söndag 12:00-16:00

ikon

Självservice & blanketter