Sök

Konstnärlig gestaltning

Konst som placeras i stadsrummet är till för alla. Att möta konst på ett naturligt sätt i vardagen, ger upplevelser och kan öppna för samtal och reflektion.

De senaste åren har Varberg fått flera nya och spännande konstverk. Senaste tillskottet är den konstnärliga gestaltningen vid Trönningeskolan och Tresteget - Trönninge idrottscentrum som gjordes av bland andra Anna Svensson och Jonathan Josefsson.

Utanför Campus Varberg finns skulpturen "Hålrum" av Eva Hild.

På Breareds torg finns Pia Hedströms skulptur "Tidsåldrar" i stål och glas - passa på och se den när det är mörkt!

Utlysta gestaltningsuppdrag

Veddige ungdomshäng

Konstnärer erbjuds möjlighet att anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag till ett ungdomshäng i Veddige, Varbergs kommun. Ett ungdomshäng är en samlingsplats i offentlig miljö som riktar sig till ungdomar.

Alla med en konstnärlig utbildning eller yrkeserfarenhet är välkomna att skicka in en intresseanmälan som ska vara Varbergs kommun tillhanda senast fredag 25 maj 2018.

För intresseanmälan är projektet inte avgränsat till en specifik konstform, metod eller material men vill att sökande konstnär är intresserad av att arbeta i dialog med ungdomar.

Ungdomshängets placering och innehåll kommer att beslutas av ortens ungdomar i dialog med projektet under hösten 2018.

Ansökan sker via Visma TendSignlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns även mer information om gestaltningsuppdraget.

Tvååker centralpark

Konstnärer erbjuds möjlighet att anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag till Tvååker centralpark. Centralparken, som även består av ett torg och en lekplats, kommer att bilda en naturlig mötesplats i Tvååker, Varbergs kommun.

Alla med en konstnärlig utbildning eller yrkeserfarenhet är välkomna att skicka in en intresseanmälan som ska vara Varbergs kommun tillhanda senast fredag 25 maj 2018.

För intresseanmälan är projektet inte avgränsat till en specifik konstform, metod eller material.

Ansökan sker via Visma TendSignlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Här finns även mer information om gestaltningsuppdraget.

Läs mer om Tvååker centralpark

Pågående gestaltningsuppdrag

Ny bad- och simanläggning

Konstnärer erbjuds möjlighet att anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag till en ny bad- och simanläggning i Varbergs kommun. Alla med en konstnärlig utbildning eller yrkeserfarenhet är välkomna att skicka in en intresseanmälan som ska vara Varbergs kommun tillhanda senast onsdag 21 mars 2018.

För intresseanmälan är projektet inte avgränsat till en specifik konstform, metod eller material utan är öppet för att bedöma möjligheten till att ta in skulptur, bild och digitala tekniker. Utifrån intresseanmälningarna kommer tre konstnärer att erbjudas skissuppdrag.

Ansökan sker via Visma TendSign.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Här finns även mer information om gestaltningsuppdraget.

Läs mer om den nya bad- och simanläggningen här.

Särskilt boende för äldre i Träslöv

Konstnärer erbjuds möjlighet att anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag till ett nytt särskilt boende i Träslöv. Alla med en konstnärlig utbildning eller yrkeserfarenhet är välkomna att skicka in en intresseanmälan som ska vara Varbergs kommun tillhanda senast onsdag 28 februari 2018. För intresseanmälan är inte projektet avgränsat till specifik konstform, metod eller material utan öppet för att bedöma möjligheten till att ta in skulptur, bild och film likväl som performativ och relationell praktik. Utifrån intresseanmälningarna kommer tre konstnärer att erbjudas skissuppdrag.

Mer information och intresseanmälan för gestaltningsuppdraget

Avslutade gestaltningsuppdrag

Brunnsparken

Kultur- och fritidsnämnden har godkänt konstnären Knutte Westers förslag ”Vattenbärare” som konstnärlig gestaltning i Brunnsparken. Skulpturgruppen gjuts i brons och består av tre delar, i en av dem finns möjlighet att hämta dricksvatten under sommaren. Knutte Wester har tagit fasta på platsens historia, att det vatten som fanns när man på 1800-talet drack brunn i Brunnsparken alltid fraktades. Konstverket färdigställs under 2018.

Läs mer om projektet här.länk till annan webbplats

Intresseanmälan för konstnärer

Är du är professionellt utövande konstnär, formgivare, arkitekt eller liknande och är intresserad av konstnärliga gestaltningsuppdrag inom Varbergs kommun? Då är du välkommen att lämna in en presentationsmapp till kulturavdelningen inom kultur- och fritidsförvaltningen.

Läs mer om hur du gör.

ikon

Kontakta oss

Camilla Påhlsson

Konstnärlig ledare

070-949 32 07
camilla.pahlsson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter