Sök

Konstnärlig gestaltning

Konst som placeras i stadsrummet är till för alla. Att möta konst på ett naturligt sätt i vardagen, ger upplevelser och kan öppna för samtal och reflektion.

De senaste åren har Varberg fått flera nya och spännande konstverk. Senaste tillskottet är skulpturgruppen "Stilla Rörelse" av konstnär Maria Miesenberger som är placerad i Engelska Parken.

Utanför Campus Varberg finns skulpturen "Hålrum" av Eva Hild.

På Breareds torg finns Pia Hedströms skulptur "Tidsåldrar" i stål och glas - passa på och se den när det är mörkt!

Avslutade gestaltningsuppdrag

Brunnsparken

Varbergs kommun bjuder in konstnärer att anmäla intresse för ett gestaltningsuppdrag till Brunnsparken i centrala Varberg. Parken beräknas vara klar för invigning i maj 2018. Sista datum för att lämna intressenamälan var 7 oktober 2016.

Mer information och detaljer om uppdraget hittar du på den här sidan.

Trönningeskolan

Varbergs kommun har inbjudit yrkesverksamma konstnärer att anmäla intresse för konstnärlig gestaltning av utemiljön vid nya Trönningeskolan, som beräknas stå färdig läsåret 2017-18. Sista datum för att lämna intresseanmälan var 16 oktober 2015.

Mer information hittar du på den här sidan.

Intresseanmälan för konstnärer

Är du är professionellt utövande konstnär, formgivare, arkitekt eller liknande och är intresserad av konstnärliga gestaltningsuppdrag inom Varbergs kommun? Då är du välkommen att lämna in en presentationsmapp till kulturavdelningen inom kultur- och fritidsförvaltningen. Läs mer om hur du gör.

Vid frågor, se kontakt nedan.


ikon

Kontakta oss

Konstnärlig ledare/

konst och utställningar

Eva Eriksdotter

0340-885 71

0730-80 85 71 eva.eriksdotter@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter