Sök

Galleri Hamnmagasinet

Galleri Hamnmagasinet är en populär mötesplats i kommunen. Här, mitt i Varbergs vackra hamnområde, arrangeras utställningar med regional konst och konsthantverk.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Galleri Hamnmagasinet är öppen enligt ordinarie öppettider och ordinarie antal besökare i lokalen. Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska smittspridning Länk till annan webbplats. gäller och det finns tillgång till handsprit och möjlighet att tvätta händerna i lokalen.

Vi ber er att i första hand använda hissen för att komma upp till våra lokaler, detta för att undvika trängsel i trappan som är ganska smal.

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19.

I Varbergs hamn ligger Hamnmagasinet, ett varsamt renoverat kulturhus som byggdes 1874 då den halländska havreexporten till England tog fart.

Idag finns dock ingen havre i lokalerna. Huset är istället ett centrum för regional konst och konsthantverk.

Ett hus för hantverk

I hamnmagasinet finns förutom galleri också keramikverkstad, glashytta och silversmedja. Hamnmagasinet är ett populärt besöksmål för turister och invånare. Högst upp i huset har Varbergs konstnärsförening sina lokaler och där finns också en grafikverkstad. Galleriet Hamnmagasinets vackra lokal finns på tredje våningen.

Här kan du läsa mer om Hamnmagasinets historia. Pdf, 185.2 kB. (Pdf, 185.2 kB)

ikon

Kontakta oss

Galleri Hamnmagasinet

Hamnmagasinet, Sjöallén 6,

plan 3

0340-881 83

konsthallen@varberg.se

Johanna Holmström

Utvecklare konst och utställningar

072-151 73 69
johanna.holmstrom@varberg.se

Öppettider

Torsdag-söndag 12:00-16:00

Självservice & blanketter