varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Konst

Det finns ett stort konstintresse i Varberg. I kommunen finns två konsthallar med olika inriktning. Dessutom finns det många andra möjligheter till möten med konst - i offentliga miljöer och på gator och torg.

Med anledning av coronaviruset covid-19

Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig.

Alla kulturevenemang och aktiviteter ställs in. Digitala alternativ kan bli aktuella. Även evenemang som arrangeras av externa aktörer som hyrt in sig på Varbergs teater och Lilla teatern ställs in eller flyttas fram. Komediantens café är stängt.

Varbergs konsthall och Galleri Hamnmagasinet har beslutat att hålla stängt resten av nuvarande utställningsperioder. Utställningarna visas istället på konsthallarnas sociala medier.

För mer information för dig som bokat en biljett eller är arrangör, håll utkik på Kulturhuset Komediantens webbplatslänk till annan webbplats.

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19.

I kommunens två konsthallar bjuder Varberg på internationell samtidskonst likväl som regional och lokal konst. Varbergs Konsthalllänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster ligger i Kulturhuset Komediantenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och Galleri Hamnmagasinet ligger i hamnområdet nära Varbergs fästning.

Båda konsthallarna har alltid fri entré.

ikon

Kontakta oss

Johanna Holmström

Utvecklare konst och utställningar

072-151 73 69
johanna.holmstrom@varberg.se

Bodil Hedberg Petersson
Vikarierande samordnare offentlig konst

070-149 62 95
bodil.hedberg.petersson@varberg.se

Jenny Forsgren

Konstpedagog

070-453 71 97
jenny.forsgren@varberg.se

Självservice & blanketter