Sök

Program Nationaldagen 2017

Här hittar du hela programmet för nationaldagsfirandet. Du kan också hämta ett tryckt program på Kulturhuset Komedianten eller Varbergs Turistbyrå.

Huvuddelen av firandet pågår i Societetsparken men det är även programpunkter på Varbergs torg, Varbergs Kyrka och Södra fästningshörnan.

Programmet i parken pågår från kl 12-17 och det är fri entré och öppet för alla. Stanna en stund eller hela dagen!

Socitetsscenen

13.00 Konferencier Anna Sjövall från Teater Halland hälsar välkommen.

13.15 Anna vild

Anna Vild är sommarvarbergaren som tillslut valt att flytta
hit från Mälardalen. Med egna och andras sånger kommer hon att få oss i rätt sommarstämmning.

13.30 Högtidsstund

Under ledning av kultur- och fritidsnämndens ordförande Christofer Bergenblock.

Föreningsparaden anländer till Societetsparken, traditionsenlig flagghissning av kommunfullmäktiges ordförande Gösta Bergenheim och nationalsången. Musik från Varbergs Kvartettsällskap och nationaldagstal av författaren och kulturjournalisten Johanna Koljonen. Det blir även utdelning av hedersplaketter och stipendier inom kultur- och fritidsområdet samt Varbergs kommuns miljöpris

14.30 T.P Orchestra Poly-Ryhtmo

Från Bénin i Västafrika kommer detta svängiga band som spelar soulinspirerad afrobeat. De har spelat in över 500 låtar sedan starten på slutet av 60-talet och samarbetat både med Franz Ferdinand och Bénins superstjärna nummer ett, Angelique Kidjo. Vi är oerhört glada över att välkomna Poly-Rythmo till Varberg för första gången.

kl 16.30 Busbandet - Jorden runt på 10 låtar

Från kontinent till kontinent färdas vi tillsammans med niomannabandet som bjuder på en riktig konsertupplevelse för hela familjen! Bacillakutens husband tillsammans med kompositören Johan Holmström fick ett stort genombrott med låten Snoppen & Snippan som i dag har närmre 8 miljoner visningar på Youtube. Så kom och följ med Busbandet jorden runt till svängig, soulig, funkig musik och knasiga historier! I samarbete med Kultur i Halland.

Societetsparken - Dungen

I Dungen finns det aktiviteter för både barn och vuxna hela dagen, Varbergs Konsthall finns på plats med olika workshops, du kan besöka bokbussen och språkmingla med Språkcafeérna i Varberg.

Med flaggan i topp

Det finns tusentals olika flaggor, men det behövs fler! Vilken saknar du? Gör en egen flagga och visa hela världen vad du vill berätta!

Min park - en utställning

Undersök parken och teckna av något som finns i den! I parken finns många skulpturer, lekplatser, blommor och träd. Teckna det du tycker bäst om och sätt upp din bild på tältets vägg.

Vänskapsband

Slå dig ner i något av parkens sköna ställen och knyt ditt egna vänskapsband under tiden. Låna med tråd och säkerhetsnål och börja knyta!

Parkenpins

Passa på och gör den pin du alltid velat ha! En symbol, ett porträtt eller varför inte en frukt? Använd pennor och silkespapper för att sedan fästa den på din väska eller jacka.

Språkcafé

I vanliga fall hålls Språkcafét på Kulturhuset Komedianten, men denna dag finns de på plats i societétsparken.för mingel och möten. arrangeras i samarbete med Varbergs FN-förening, Röda Korset och Svenska kyrkan.

Språkvän

Språkvän Varberg drivs av Varbergs kommun och Röda Korset och representanter finns på plats för att informera om projektet. Som språkvän kan du göra skillnad för en person som håller på att finna sig till rätta i Sverige. I det ömsesidiga utbytet får du inblick i en annan kultur och kanske också en vän för livet.

Bokbussen

Passa på att kliv in i Varbergs egna rullande bibliotek när bokbussen gör ett specialstopp på sin tur i Societetsparken.

Tipspromenad

Kluriga frågor för stora och små, hämta ditt frågeformulär hos bokbussen

Mer i parken kl 12-17

Urban Food Park – mat, musik och gött häng!
Socitetssrestaurangen har öppet för fika.

Träffa lokala föreningar: Varbergs segelsällskap och Varbergs Paraidrott finns på plats.

Sommarfixa din cykel tillsammans med workshopledare från kultur- och fritidsförvaltningen.

Konsthallen Hamnmagasinet

12.00-17.00 Vernissage samkland

Invigningstal kl 12.30 av Christofer Bergenblock, ordförande i Varbergs kultur- och fritidsnämnd. Läs mer om utställningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varbergs Kyrka

21.00 Land du välsignade

Varbergs Motettkör sjunger svensk körlyrik av tonsättare som Alfvén, Wikander och Stenhammar. Kören framför också musik av Anette Wallin – riksspelman och Varbergsbo. Christina Wide, dirigent. Anette Wallin, fiol. Kvällsbön av kyrkoherde Fredrik Ivarsson.

Varbergs torg

07.30 Varbergs Kustband marscherar genom centrum

08.00 Flagghissning och högtidsstund

Flaggorna hissas av förtroendevalda politiker med hjälp av Varbergs scoutkår. Tacksägelsebön av kyrkoherde Fredrik Ivarsson. Högtidsstunden avslutas med musik av Varbergs Kustband och Kvartettsällskapet.

12.45 Föreningar samlas inför paraden

13.15 Föreningsparaden avgår från Varbergtorg till Societetsparken.

21.00 Flaggorna halas av förtroendevalda politiker med hjälp av Varbergs scoutkår

Södra fästningshörnan

10.30 Friskusloppet

En löparfest för alla med start och mål vid Södra Fästningshörnan. Nummerlapp kan hämtas efter kl. 09.30. För mer information: www.fkfriskus.se

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter