Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2017-05-05
bild med text: nationaldagsfirande

Nationaldagsfirande i Varberg 6 juni

Den 6 juni är det återigen dags för Sveriges Nationaldag. Varbergs kommun hälsar dig välkommen till ett traditionsenligt firande med underhållning och fullt med aktiviteter i Societetsparken för stora och små.  

Det blir föreninsparad, högtidstal av Johanna Koljonen och flagghissning på Varbergs torg. 2016 var det över 4 000 nya och gamla Varbergare som firade tillsammans och vi hoppas på minst lika många i år!

Huvuddelen av firandet pågår i Societetsparken men det är även programpunkter på Varbergs torg, Varbergs Kyrka och Södra fästningshörnan.

Programmet i parken pågår från kl 12-17 och det är fri entré.

Aktiviteter för stora och små

I dungen under de gamla trädkronorna i Societetsparken byggs ett lekfullt område upp. Knyt ett vänskapsband eller gör en färgsprakande pin med Varbergs Konsthall, lyssna på sagor på olika språk i bokbussen eller gå en klassisk tipspromenad. Träffa en lokal förening och mingla med Språkkaféet, här går det att stanna en stund eller ha roligt flera timmar, för både stora och små.

Mat och möten

För att skapa förutsättningar för spännande möten mellan människor tror vi på att ha ett program som passar många och genomsyras av öppna sinnen, glädje och nyfikenhet. Hur smakar världen? Det ska vi ta reda på genom Urban Food Market med olika utställare och foodtrucks. Du bjuds också med på en resa med hjälp utav världsmusik när Orchestra Poly-Rythmo ställer sig på scen.

Program

Du kan antingen ladda hem programmet som pdf, läsa det digitalt eller hämta ett tryckt program på Kulturhuset Komedianten eller Varbergs Turistbyrå.

Läs programmet på webben

Ladda hem programmet som pdfPDF (pdf, 181.2 kB)