Sök

Den svenska flaggan vajar i vinden.

Nationaldagen 2021

I år uppmärksammar vi nationaldagen genom flagghissning, sång av kulturskolans körer, högtidsstund och nationaldagstal – allt digitalt här på varberg.se. Välkommen att fira med oss!

Flagghissning

Klockan 08.00 hissades flaggan av förtroendevalda politiker med assistans av scouter från Varbergs scoutkår.


Nationaldagstal av Klara Zimmergren

Årets nationaldagstalare är Klara Zimmergren, skådespelare och programledare för radio och TV. Hon bjuder på ett hyllningstal till ”jubilaren” Sverige och delar med sig av några tänkvärda betraktelser om det senaste årets utmaningar. Klara Zimmergren har släkt och familj i Varberg och kan varenda klippa och badställe på sina fem fingrar.


Högtidstal av kultur- och fritidsnämndens ordförade

Lena Språng är ordförande för kultur- och fritidsnämnden. I årets högtidstal lyfter hon bland annat fram olika aspekter av begreppet frihet.


Musik av Kulturskolans körer

Som en del i nationaldagsfirandet bjuder Kulturskolans körer på musikunderhållning.


Landshövdingens tal

Nationaldagstal av landshövding Brittis Benzler.


Programpunkter flyttas till evenemang med livepublik

På nationaldagen brukar Varbergs kommun dela ut kultur- och idrotts- och fritidsstipendier, hållbarhets- och jämställdhetspris samt uppmärksamma årets medaljörer och dela ut fanor till föreningar.

Målsättningen är att dessa programpunkter ska kunna ske längre fram i år under ett publikt evenemang. Även årets- och föregående års nya medborgare kommer att uppmärksammas när pandemirestriktionerna tillåter.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

Självservice & blanketter