Sök

Storytelling - barn och berättande

Missa inte en unik chans att delta i en föreläsning om berättande med Giovanna Conforto från The Italian Storytelling Centre. Hon kommer att berätta om sitt arbete med storytelling inom skolväsendet, och dela erfarenheter från internationella projekt hon drivit.

När barn lyssnar till berättelser är de aktiva, och hjärnan arbetar med att skapa bilder och mönster. Storytelling är den urgamla konsten att berätta historier som bland forskare blivit erkänd som en av de mest effektiva teknikerna för innehållsutveckling och kommunikation.

Under föreläsningen lär vi oss mer om konsten att berätta historier och gör några enkla övningar i berättande tillsammans. Är du förälder, lärare, förskollärare eller bibliotekarie kommer du att få nya verktyg för att leka och lära tillsammans med barn.

Giovanna Conforto är creative director på The Italian Storytelling Center, en ideell organisation som forskar, experimenterar och främjar tillämpat berättande. De genomför workshops, deltar i festivaler och testar nya sätt att kombinera storytelling med olika discipliner. Giovanna Conforto är även en av grundarna till Stories in Place International Association (SPIA), som utgår från Edinburgh, Skottland.

Tid: Fredag 7 september, 11.00 – 12.00
Plats: Lilla teatern, Kulturhuset Komedianten
Arrangör: Varbergs kommun med stöd av Region Halland
Antal platser: 30

Anmälan:

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Hanko Zell

Producent Kultur i skolan

072-3583819

hanko.zell@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter