varningsikon

2018-08-13 07.56

Fortsatt eldningsförbud i Varbergs kommun

Eldningsförbudet ligger fortfarande kvar i Varbergs kommun. Från klockan 12:00 måndagen den 13 augusti är det fortsatt förbjudet att elda utomhus men det är okej att grilla på tomtmark och inom restaurangområde med släckutrustning till hands.

Läs mer

Sök

Barnfestival 6-9 september 2018

Illustrationer av bland annat en gitarr, ett lejon, en skateborard etc med texten "Barnfestival Varberg 6-9 september 2018".

Barnens tankar blir till festival! Hösten 2018 arrangerar Varbergs kommun en barnfestival tillsammans med en rad aktörer.

Brett program

Programmet för Barnfestivalen sätts tillsammans med en rad lokala och regionala arrangörer. Det kommer att bli en färgglad och festlig festival för hela familjen med bland annat sjöjungfrufest, hoppborgar, sockervadd, disco, agility, parkour, ponnyridning, cirkuslek, sagoäventyr och besök av både Youtubers och Tobbe Trollkarl. Barnfestivalens program kommer att ske på platser runtom i hela kommunen och det mesta kommer att vara gratis.

Barnkonventionen som grund

Genom Barnfestivalen vill vi ge en arena för barn där de själva kan påverka programmet. Barnfestivalen ska också skapa dialog i Varberg kring vilka aktiviteter för barn som finns och uppmärksamma och göra barnkonventionen känd.

Hösten 2017 påbörjades arbetet med en stor barnfestival i Varberg. Arbetet inleddes med att barnrättsstrategen Åsa Ekman pratade med flera hundra barn kring vad en barnfestival skulle kunna innehålla.

Till grund för hela Barnfestivalen ligger FNs barnkonvention som bland annat säger att alla barn har rätt att uttrycka sin mening och höras i alla frågor som rör barnet (artikel 12). Även artikel 31 är viktig i sammanhanget. I denna lyfts barnets rätt till vila och fritid, till lek och rekreation samt rätt att fritt delta i det kulturella och konstnärliga livet.

Presentation "Varbergs första barnfestival"PDF (pdf, 2.1 MB) som hölls av Åsa Ekman vid dialogträffen 23 januari.

Barnfestivalen genomförs med stöd av Region Hallandlänk till annan webbplats.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Anna Mattisson

projektledare

E-post: anna.mattisson@varberg.se

Telefon: 073- 805 88 85

ikon

Självservice & blanketter