varningsikon

2021-07-16

Information med anledning av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Vandringsleder och strövområden

Strandpromenadens södra del med Subbe fyr på klipporna

Strandpromenadens södra del med Subbe fyr på klipporna

Du kan vandra, promenera eller gå på utflykt både i och utanför Varberg. Idag finns ett antal blå och gröna stråk att röra sig längs med och i framtiden hoppas vi kunna erbjuda invånarna ännu fler.

Strandpromenaden

Strandpromenaden är ett av Varbergs mest välbesökta promenad- och rekreationsstråk. Promenaden anlades år 1912 av ”Sällskapet Varbergs Strandpromenader”. Promenaden sträcker sig från Badhusplatsen norr om Varbergs fästning till Subbe fyr och Varbergs kurort i söder. Hela sträckan är cirka 4 km lång. Längs promenaden passerar man Kallbadhuset, Simstadion samt ett antal välkända badplatser. Längs promenaden finns möjlighet till bad, sittplatser och under sommartid finns också toaletter och serveringar att tillgå.

I samband med att Strandpromenaden firade 100 år påbörjades ett långsiktigt projekt att förnya promenaden. Projektet Strandpromenaden 100 år! omfattar inslag som både tar tillvara promenadens historia, men som också kan spela en betydelsefull roll i Strandpromenadens nästkommande 100 år. Som en del av projektet under år 2012 tillkom exempelvis Badhusplatsen som ett nytt temporärt inslag i Varberg, och bland de mer permanenta förändringarna byggdes ett nytt staket längs södra delen av promenaden. Under de följande åren kommer fler förändringar att synas längs med promenaden!

Strandpromenaden i Veddige

Veddige strandpromenad invigdes den 15 maj 2012 och är cirka 500 meter lång. Promenaden sträcker sig längs ån Viskan genom en historisk miljö. Längs promenaden finns sittplatser och en ridstig.

Hälsans stig

Hälsans stig Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. i Varberg invigdes den 6 maj 2012 och är en promenadslinga på fyra kilometer. Varje kilometer är markerad med skylt. Stigen består i dess östra del av asfalterade gång- och cykelvägar som är tillgänglighetsanpassade, medan den västra delen av promenadslingan utgörs av grusstigar i Brunnsbergsskogen. Grusstigarna underhålls inte vintertid.

Aktuellt just nu!

Under bygget av simhallen som pågår t o m höst 2021 hänvisas Hälsans stig till motionsspåret söder om simhallen. Du når Hälsans stig från Håstens idrottsområde - från parkeringen vid Boulehallen - eller via Gödestadsvägen.

Hösten 2020 pågår en upprustning av motionsspåret i Brunnsberg, som Hälsans stig korsar på flera ställen.

Hallandsleden

Hallandsleden Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. invigdes i maj 1984 vid Åkulla friluftsgård mitt i Halland. Sedan dess har många vandrat längs de 43 milen. De flesta önskningar på terräng, etapplängd, sevärdheter med mera kan säkert tillgodoses, i alla fall med lite planering från vandrarens sida. På sin väg genom Halland delar sig leden i en östlig och en västlig sträckning vid Simlångsdalen. De båda sträckningarna förenas åter i Åkullaområdet. Från Varberg kan man följa 'Europaled 1' och ansluta till övriga delar av Hallandsleden i Åkulla.

Läs mer om Åkullas vandringsleder på visitvarberg.se Länk till annan webbplats.

Synpunkter eller felanmälan?

Synpunkter

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning. Kontakts oss i så fall via Varberg direkt var kontaktuppgifter finns nedan.

Felanmälan

Vi hänvisar till vår felanmälan för att kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter