Sök

Tillgänglighet vid våra stränder

Barnens badstrand och femte vik på Getterön är badplatser med brygga och ramp ned i vattnet, vilket ökar tillgängligheten till strand och hav för dig med exempelvis rullstol, rullator eller barnvagn. Det finns även ett antal andra bryggor runtom i kommunen.

Handikappsanpassning vid Barnens badstrand.

Barnens badstrand. Foto: Hidvi

Tänk på att hålla avstånd när du besöker våra stränder och badplatser i sommar!

Barnens brygga

Badplatsen vid Barnens badstrand är anpassad för att vara tillgänglig och är centralt belägen i Varberg. Här finns ett trädäck och ramp ut i vattnet längs med piren norr om Kallbadhuset. Badrullstolar finns att låna på hamnkontoret i gästhamnen, som är bemannat kl. 07.00–21.oo, till och med den 16 augusti.
Under p
erioden den 17 till 31 augusti (bortsett helger) klockan 08.oo–13.00, 18.00–21.00.
Kontakta hamnvärden på telefon 070-996 57 70 om du är intesserad.

Getteröns femte vik

Ett tillgänglighetsbad med brygga och ramp ned i vattnet finns på femte vik på Getterön. Det finns även toaletter, omklädningsrum, dusch och möjlighet att låna badrullstolar på plats under vissa tider. Här finns också en ny lekplats utformad så att alla ska kunna vara med och leka och en spång som underlättar att ta sig fram mellan lekplats och brygga.

Aktuellt: Snickeriarbeten på Skarpe Nord

Den 10 juni startade snickeriarbeten upp på Skarpe Nord, damernas nakenbad. Manlig personal från företaget Tage & Söner kommer att utföra arbetet med att bygga ett nytt soldäck, nytt insynsskydd vid "lilla entrén" samt fler träplattor till betongplattan närmast badbryggan. En mindre del av Skarpe Nord, samt lilla entrén, kommer av säkerhetsskäl att var avstängd under byggtiden.
Viss fordonstrafik för transport av material samt verktyg kan förekomma under tiden för reparationerna. Arbetet beräknas ta cirka 3 veckor.

Bryggor

Ett antal av de kommunala badplatserna är utrustade med bryggor och trappor vilka normalt ligger i från 15 maj - 15 september, därefter tas de upp eftersom de slits och går sönder när de utsätts för vinterns vågor och vind.

Vid havsstränder från söder till norr

Följande platser är utrustade med bryggor utmed kustlinjen: Träslövsläge, Vikhyddan, Ankaret, Goda Hopp, Skarpe Nord, 1:a vik på Getterön, 4:e vik vid campingen på Getterön, Bua Båle Strand och Kärradal Norra.

För bryggorna på Goda Hopp, nakenbad för herrar, och Skarpe Nord, nakenbad för damer samt Fästningsbadet är ambitionen att dessa ska kunna ligga i året om men det förutsätter att vädret tillåter.

Vid insjöar

Varbergs kommun har bryggor vid sjön Oklången i Kungsäter, sjön Mäsen i Karl-Gustav och Skällingesjön i Skällinge.

ikon

Kontakta oss

Varberg Direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se


Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

Självservice & blanketter