Sök

Tillgänglighet och bryggor

Vi utvecklar våra badplatser så att de blir tillgängliga för fler, speciellt för dig som använder rullstol, rullator eller barnvagn.

Barnens badstrand

Under sommaren 2018 fick stranden ett trädäck och ramp ut i vattnet längs med piren norr om Kallbadhuset. Badrullstolar finns att låna på hamnkontoret i gästhamnen, som är bemannat kl. 07-21 under juni till augusti. Kontakta hamnvärden på telefon +46 (0)70-996 57 70 om du är intresserad.

Getteröns femte vik

Ett nytt tillgänglighetsbad med brygga och ramp, håller på att byggas på 5:e vik på Getterön. Rampen kommer att byggas under sommaren 2019.

Bryggor

Ett antal av de kommunala badplatserna är utrustade med bryggor, vilka normalt ligger i från mitten av maj till mitten av september, med flexibel anpassning efter väderförhållanden.

Vid havsstränder från söder till norr

Följande platser är utrustade med bryggor utmed kustlinjen: Träslövsläge, Vikhyddan, Ankaret, Goda Hopp, Skarpe Nord, 1:a vik på Getterön, 4:e vik vid campingen på Getterön, Bua Båle Strand och Kärradal Norra.

För bryggorna på Goda Hopp, nakenbad för herrar, och Skarpe Nord, nakenbad för damer, är ambitionen att dessa ska kunna ligga i året om, men det förutsätter att vädret så tillåter. Dessa bad är belägna utmed Strandpromenaden utmed stråket som går mellan Varbergs fästning och Ankaret.

Vid insjöar

Varbergs kommun har bryggor vid sjön Oklången i Kungsäter, sjön Mäsen i Karl-Gustav och Skällingesjön i Skällinge.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter