Sök

Hundbad och hundrastplatser

Hund som badar

Välkommen att ta med och bada med din hund vid Getteröns 3:e vik, där du hittar såväl sandstrand som klippor. Du hittar också fina strövområden i anslutning till stranden.

Utanför toaletten finns en slang om du vill duscha av din hund. På de andra kommunala stränderna är hundar inte tillåtna under perioden 1 maj – 31 augusti. 

​Information till dig som är hundägare

I broschyren Vovve i Varberg - Information till dig som är hundägarePDF (pdf, 2.6 MB) kan du läsa vilka regler som gäller för dig som är hundägare.

Du kan också läsa mer i de allmänna lokala ordningsföreskrifternaPDF (pdf, 8.4 MB) för Varbergs kommun. Paragraferna 17-19 reglerar vad som är tillåtet och inte när det gäller hundar.

Hundrastplatser

Hundrastgårdar har länge varit efterlängtat hos många hundägare kommunen. Nu finns det två hundrastgårdar; en i norr på grönområdet mellan Göteborgsvägen och Bergsgatan och en i söder på grönområdet i Breared. Läs mer om rastgårdarna, som färdigställs under vintern 2018, här.

Även utanför hundrasgårdarna gäller att hundbajs ska slängas i de papperskorgar som finns utplacerade på flera platser i kommunen.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

 

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

ikon

Självservice & blanketter