varningsikon

2021-01-22

Kommunens verksamheter påverkas av covid-19

Varbergs kommun arbetar löpande med att anpassa verksamheten utifrån situationen.

Läs mer om Information med anledning av covid-19

Sök

Föreningsliv

Med anledning av coronaviruset covid-19

Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamhet som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Detta gäller till och med 7 februari, men kan komma att förlängas. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Folkhälsomyndigheten har tidigare meddelat att elitidrott på högsta nivå är undantaget samt att alla åldrar kan träna utomhus.

Covid-19 infomation om idrottsanläggningar

Covid-19-information om kulturutbud

Undantag i bidragsreglerna

Coronapandemin påverkar Varbergs föreningar och kulturarrangörer. För att underlätta för dem tog kultur- och fritidsnämndens arbetsutskott den 16 april beslut om ett undantag från bidragsreglerna som ska gälla under 2020.
Läs mer om vilka bidrag som påverkas.

Läs mer om hur kommunens verksamheter påverkas av covid-19.länk till annan webbplats

Fotbollslag från Träslövsläge IF.

Foto: Mikael Pilstrand

Kommunen vill på olika sätt bidra till föreningslivet i Varberg. Ett aktivt föreningsliv skapar engagemang och delaktighet - en viktig del i att nå visionen om Varberg som Västkustens kreativa mittpunkt.

På följande sidor hittar du information om allt som har med föreningar att göra: Hur du bildar en förening, vilka stöd och bidrag som finns att få, vad det kostar att hyra olika lokaler och anläggningar med mera. Under rubriken Föreningsregister kan du söka efter och hitta kontaktuppgifter till en mängd olika föreningar. Där får du också veta hur du går till väga om du vill anmäla en förening till registret. Är du ansvarig i en förening administrerar du din förening i Interbook Golänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Kontakta oss

Fritidschef

Mari Hagborg-Lorentzon

Varberg direkt

0340-880 00

mari.hagborg.lorentzon@varberg.se

Handläggare

Nina Brunhage

Varberg direkt

0340-880 00

nina.brunhage@varberg.se

Besöksadress

Varberg direkt

Norra Vallgatan 14

Självservice & blanketter