Sök

Stadsbiblioteket

Allsidigt. Aktivt. Angeläget. Det är mottot för Varbergs bibliotek. Stadsbibliotekets lokaler är planerade, inredda och utrustade utifrån dessa tankar.  Vi arbetar också för att det ska märkas i aktivitet och framtoning.

Information om Stadsbiblioteket

Folklivsbiblioteket

Varbergs Stadsbibliotek är inte mindre än tre bibliotek i ett. När du kommer in på entréplan möts du av liv och rörelse. Detta är folklivsbiblioteket där den generösa barnavdelningen är ett stort inslag. Hela planet är som en ”basar” av olika inslag: lästips, utställningar, digitala skärmar och avdelningen med runt 200 olika tidskrifter.

Det klassiska biblioteket

Tar du trappan upp hittar du ett bibliotek av klassiskt slag, med merparten av bibliotekets böcker, både skönlitteratur och facklitteratur. Över hela detta våningsplan är sittgrupper och arbetsplatser utspridda. Längst bort, mot Konsthallen och Varbergs Teater, finns en öppen plats för arrangemang av olika slag.

Studiebiblioteket

Går du en trappa ner möts du av tystnad och möjlighet till studiero. Här ligger släktforskningen och här finns också flera studieplatser och fyra studierum. På detta plan hittar du litteraturen om Halland och det öppna magasinet.

Fokus på inspiration

På Stadsbiblioteket lägger vi stor vikt vid att exponera våra medier. Ett exempel är att våra böcker i hög utsträckning visas med framsidorna utåt. Det gör det lätt att bli inspirerad och nyfiken på en bok! På biblioteket finns flera digitala pekskärmar som också ger inspiration till läsning.

Digital delaktighet är en självklarhet för oss. I menyn kan du läsa mer bibliotekets tjänster och den service vi kan erbjuda. Du kan också läsa om Varbergs Stadsbibliotek på Kulturhuset Komediantens hemsida.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

ikon

Kontakta oss

Stadsbiblioteket

Engelbrektsgatan 7

0340-88 600
0340-88 601
biblioteket@varberg.se

Öppettider

Måndag - fredag 10.00 - 19.00

Lördag 10.00 - 16.00

Söndag 12.00 - 16.00

Samordnare Stadsbiblioteket

Karin Pettersson

0340-88 929
karin.pettersson@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter