Sök

E-böcker och E-ljudböcker

Du kan låna bibliotekets E-böcker och E-ljudböcker direkt hem till din dator. Det enda som krävs för att låna är ett lånekort.

För både E-böcker och E-ljudböcker gäller att lånetiden är 28 dagar. När lånetiden är till ända går boken inte längre att läsa/lyssna på. Du kan låna 2 titlar per vecka. Under rubriken Självservice och blanketter hittar du en länk till alla våra E-böcker och E-ljudböcker. Under rubriken Länkar hittar du information om hur det går till att låna E-böcker och E-ljudböcker.


E-böcker

När du lånar en E-bok laddas texten ner till din dator och du läser den med en speciell E-boksläsare. Har du en läs- eller surfplatta med internetuppkoppling kan du också låna en bok direkt till den. Om du vill, kan du föra boken vidare, till exempel till en läsplatta. Låna e-böcker.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

E-ljudböcker

En E-ljudbok läser man strömmande, vilket betyder att du måste sitta vid en dator för att lyssna. E-ljudboken går inte att lyssna på i någon annan plattform, oavsett internetuppkoppling. Låna e-ljudbok.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Fler E-böcker på nätet

Förutom att låna E-böcker av oss kan du hitta en hel del gratis E-böcker på nätet. Under rubriken Länkar kan du klicka dig vidare till olika sidor som erbjuder E-böcker kostnadsfritt. Vill du få en personlig genomgång av hur du bär dig åt för att låna en E-bok eller en E-ljudbok? Kontakta Lillemor Åkerman, 0340 - 886 04 så lär hon dig allt du behöver veta!


ikon

Kontakta oss

Har du frågor om e-böcker, kontakta ditt lokalbibliotek eller Stadsbiblioteket!

ikon

Självservice & blanketter