Sök

För vuxna

För föräldrar

Vi på Varbergs bibliotek vill att alla föräldrar och barn ska känna sig välkomna hit. Vi har en mängd aktiviteter både på stadsbiblioteket och på våra lokalbibliotek, titta gärna in på vår hemsida för att se vad som är på gång.


Missa inte föräldrahyllan! Här finns böcker om nästan allt du behöver för att klara ditt föräldraskap, som till exempel böcker om barnmat, amning, resor med barn och få dem att sova på natten. Plus mycket, mycket mer.

Vad gör vi?

Baby på bibblan riktar sig till barn mellan 4 och 8 månader. Vi sjunger, läser och rimmar tillsammans i mindre grupper.

Småbarnsstunden är för barn mellan 0 och 3 år. Här träffas vi i en större grupp och sjunger, rimmar och läser.

Sagostunder. Nästan varje helg händer det något på Komedianten för barn. Om det inte är teater så är det sagostund, en sagostund kl. 10.15 för barn mellan 2 och 4 år och en stund kl. 11 för barn från 4 år.

Bokklubben är för barn i åldern 9-12 och 10-13. Vi träffas 5 gånger per termin, då fikar vi och pratar om bra böcker som vi läst.

Under skolloven bjuder vi på olika aktiviteter, bl.a. bokcafé, Tv-spelsturneringar och du har väl inte missat vår höstlovsfest som brukar handla om spöken, vampyrer, zombies och annat läskigt.

För pedagoger

Pedagoger inom förskola och skola är välkomna att besöka biblioteket med sin barngrupp. Vi kan erbjuda visningar av biblioteket för alla åldrar. Besöket tar ungefär 45 minuter och anpassas efter barnens ålder. Kontakta gärna er skolbibliotekarie inför ett besök. Om ni arbetar på en förskola eller på en skola, utan skolbibliotekarie, vill vi gärna att ni bokar ert besök senast 2 veckor i förväg.


Skolklasser är givetvis välkomna att besöka biblioteket med sin pedagog under ordinarie öppettider, ingen förbokning krävs.


Vill ni att vi ska medverka på föräldramöten eller personalmöten? Kontakta ditt bibliotek så bokar vi en tid.

ikon

Kontakta oss

Kontakt

Kontaktinformation

ikon

Självservice & blanketter