Sök

Gatubelysning

Gatubelysningen i Varbergs kommun omfattar cirka 11 000 ljuskällor och är ett viktigt inslag i miljön både för trafiksäkerheten och för att människor ska känna sig trygga i staden.

För att säkra trafikmiljön ytterligare kan även du som privatperson ta ansvar. Tänk på att klippa eller eventuellt avverka träd eller stora buskar som hindrar ljuset från gatubelysningen. Det ligger i fastighetsägarens ansvar att se till att gatubelysningens ljus inte skyms.

Gatubelysningen på kommunens gator och i större vägföreningar i Varbergs kommun ägs och sköts av Varberg Energilänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Utmed större vägar, framför allt utanför tätorten är det Trafikverketlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster som både ansvarar för vägarna och gatubelysningen.

Synpunkter eller felanmälan?

Synpunkter
Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning. Vi hänvisar i första hand till Tyck om Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för att kunna ta hand om din synpunkt på bästa sätt.

Felanmälan
För att felanmäla gatubelysning i kommunen hänvisar till vår felanmälan för att kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.

ikon

Kontakta oss

Synpunkter eller felanmälan

Vi hänvisar i första hand till

självservicetjänsterna Tyck om Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och felanmälanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gatuingenjör

Elias Werling

Hamn- och gatuförvaltningen

072-983 90 66

elias.werling@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter