Sök

Planteringar

Höstplantering

I Varberg finns både året-runt-planteringar och säsongsplanteringar. De mest uppmärksammade planteringarna är den årliga kaktusplanteringen i Järnvägsparken, samt utsättningen av sommarblommor och höstlökar. I Varberg finns cirka 1 000 m² blomrabatter som det årligen planteras vår- och sommarblommor i.

Kaktusplanteringen

Kaktusplanteringen är en tradition i Varberg sedan början på 1940-talet. Varje år får olika föreningar med lokalanknytning ansöka om att få sitt emblem i planteringen i Järnvägsparken längs Västra Vallgatan.

Ansök om emblem i kaktusplanteringenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Vårblommor

Under våren sätts ett antal urnor ut runtom i kommunen med lökar, penséer och andra vårblommor. Till påsk dekoreras staden med påskris.

Sommarblommor

I början av juni varje år fylls urnor och rabatter av sommarblommor som i färg, form och plantering går efter ett årligt tema.

Sommarblommor 2017PDF (pdf, 3.7 MB)

Sommarblommor 2016PDF (pdf, 5.4 MB)

Sommarblommor 2015PDF (pdf, 5.6 MB)

Sommarblommor 2014PDF (pdf, 5.6 MB)

Sommarblommor 2013PDF (pdf, 4.5 MB)

Höstplanteringar

Under hösten fylls urnor och rabatter med bland annat ljung, kål, murgröna och silverek.

Vinterplanteringar

Under vintern består de kommunala planteringarna av främst gran, tall och mossa.

Eget växthus

I hamn- och gatuförvaltningens växthus, på Kattegattsvägen i Varberg, produceras sommarblommor och höstlökar till säsongsplanteringarna i urnor och rabatter. I växthuset produceras bland annat:

• Ca 25 000 penséer i 20 olika färger.
• Ca 45 000 sommarblommor varav ca 130 olika namnsorter, t ex 7 olika tagetes, 11 olika pelargoner, 8 olika begonior, 4 olika petunior, gula och röda cannor, 8 olika salvia med flera.
• Ca 25 stamfuchsior och 8 stamburen lantana.
• Ca 3 000 julstjärnor.
• Ca 10 000 suckulenter och kaktusar till kaktusgruppen

Synpunkter eller felanmälan?

Synpunkter

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning. Vi hänvisar i första hand till Tyck om Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för att kunna ta hand om din synpunkt på bästa sätt.

Felanmälan

Om något är trasigt eller på annat vis fel hänvisar vi till vår felanmälan för att kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.

ikon

Kontakta oss

Synpunkter eller felanmälan

Vi hänvisar i första hand till

självservicetjänsterna Tyck om Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och felanmälanöppnas i nytt fönster.

Avdelningschef

Jenny Bergström
Hamn- och gatuförvaltningen
0340-69 71 55

jenny.bergstrom@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter