Sök

Varberg Sessions

Människor minglar inför föreläsningen på Varbergs sessions

Varberg Sessions är en dag med inspirerande föreläsningar av nyckelpersoner inom stadsutveckling och arkitektur. 
Längre ner på sidan kan  du se en film från när professor Göran Cars och arkitekt Emma Jonsteg föreläste i Varberg på Varberg Sessions #02.

Varberg har ambitionen att bli en förebild när det gäller stadsutveckling. Syftet med Varberg Sessions är därför att inspirera och visa på möjligheter och alternativ. Att i visionens anda uppmuntra till nytänkande, framåtanda, mod och kunskap – egenskaper som är viktiga för förtroendevalda politiker och tjänstemän när det gäller att planera och skapa framtidens Varberg.
Seminarierna kan vända sig till olika målgrupper från gång till gång.

Att bygga stad

Temat för Varberg Sessions #02 var "Att bygga stad". Inbjudna förläsare var Göran Cars, professor vid Kungliga Tekniska Högskolan, KTH, och Emma Jonsteg, vd för Utopia Arkitekter. Inför en fullsatt Nöjeshallen berättade de om sin syn på hur man bygger en stad som är ändamålsenlig, hållbar - och vacker! Mark Isitt, journalist, författare och debattör med stadsplanering och arkitektur som specialområde, var moderator.

Mark Isitt, Jana Nilsson, Ann-Charlotte Stenkil, Håkan Cullberg och Carl Bartler hälsade gästerna välkomna till Varberg Sessions #02.

Mark Isitt, Jana Nilsson, Ann-Charlotte Stenkil, Håkan Cullberg och Carl Bartler hälsade gästerna välkomna till Varberg Sessions #02.

Här kan du titta på hela Varberg Sessions #02 från 2016.

Varberg Sessions #01

Första delen av Varberg Sessions gick av stapeln 2015. Inbjudna talare var före detta kommunalrådet Ilmar Reepalu (S) och professor Åke E. Andersson som berättade de om hur Malmö lyckades med sin förvandling från nedgången industristad till Sveriges förebild när det gäller stadutveckling.

Här kan du titta på ett sammandrag från Varberg Sessions #01 2015.

ikon

Kontakta oss

Kommunikatör

Cecilia Werner

Stadsutvecklingsprojektet

0729-73 28 82

cecilia.werner@varberg.se

ikon

Självservice & blanketter