Sök

Varbergs innerhamn

Varbergs innerhamn

Foto: Hidvi Group

Ett stenkast från ett pulserande centrum, invid Campus, Kallbadhuset, Barnens badstrand och fästningen ligger Varbergs innerhamn. Här finns såväl gästhamn som fasta båtplatser och det är också härifrån som Stena Lines båtar till Grenå, Getteröbåtarna och Fladenbåtarna avgår.

Hamn- och gatuförvaltningen förvaltar Varbergs hamn och bygger infrastrukturen i hamnområdet, som består av olika hamndelar.

Hamnen ska vara ett bra alternativ som ett led i transportkedjan för svenskt näringsliv. Handelshamnen och stuveriverksamheten förvaltas och driftas av det kommunala bolaget Hallands Hamnarlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Varberg AB och ägs till 100 % av Varbergs kommun.

Färjeläget i Varbergs hamn trafikeras av Stena Nautica och går till Grenå och drivs av Stena Line Scandinavia ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Varbergs innerhamn anlades under 1880-talet. Då byggde man ut för att möta den ökade ångbåtstrafiken. Numera fungerar hamnen både som fiske- och småbåtshamn och används till mindre fartyg upp till 50 meter samt som fritidshamn med förhyrda båtplatser för fritidsbåtar och är en välbesökt gästbåtshamn under sommartid.

Hamnen har 450 meter kaj och ett djup på 4 - 4,5 m. Marinan rymmer 199 båtar samt har plats för cirka 50 stycken gästbåtar. Sedan 1996 har Varbergs hamn tilldelats blå flagg.

Varbergs innerhamn har sedan år 2013 en godkänd sugtömningsan-läggning som servar både Varbergs innerhamn, Getteröns småbåtsklubb samt dess gästbåtar.

Mer information om Varbergs innerhamn finns i miljöpolicynPDF (pdf, 1.2 MB), nödlägesplanenPDF (pdf, 103.3 kB) och avfallshanteringsplanenPDF (pdf, 42.9 kB).

Synpunkter eller felanmälan?

Synpunkter

Vi tar gärna emot dina synpunkter. Du kanske har förslag på förbättringar, kritik eller kanske vill visa din uppskattning. Vi hänvisar i första hand till Tyck Om Varberglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, för att kunna ta hand om din synpunkt på bästa sätt.

Felanmälan 

Vi hänvisar till vår felanmälan för att kunna ta hand om ärendet så bra som möjligt.


ikon

Kontakta oss

Hamnassistent

Bengt-Olof Mårtensson

Hamn- och gatuförvaltningen

0340-885 28

bengt-olof.martensson@

varberg.se

ikon

Självservice & blanketter