Sök

Hamn

Varberg har ett unikt läge utmed havsremsan och såväl Varbergs hamn, Träslövsläges hamn, Bua hamn och Galtabäcks hamn ryms inom kommunen. Hamn- och gatuförvaltningen ansvarar för Varbergs hamn och Träslövsläges hamn.

Hamnarna har olika karaktär, men i såväl Varbergs som Träslövsläges hamn finns både förhyrda båtplatser och gästhamn. Från Varbergs innerhamn, placerad med centrum inpå knutarna, avgår Stena Lineslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster båtar till Danmark och sommartid kan du åka med Getteröbåtarna eller prova fiskelyckan på Fladenbåtarna. Här finns också Varbergs handelshamnar Farehamnen och Industrihamnen.

Träslövsläge, eller Läjet som man ofta hör, är en gammal fiskeplats sedan urminnes tider och här hittar man också regionens största fiskehamn.

Varbergs innerhamn

Varbergs innerhamn

Avdelning Hamn verkställer hamn- och gatunämndens beslut och ser till att hamnanordningarna med inlopp och ständigt är i det skick som krävs för att driva hamnverksamheten på ett rationellt och ändamålsenligt sätt.

 

Det är förbjudet att rengöra och tvätta båtar i hamnområdena. Detta gäller all typ av rengöring såsom skrapning, tvättning och användning av alla typer av kemikalier.

ikon

Kontakta oss

Varberg direkt

0340-880 00

varbergdirekt@varberg.se

Öppettider
Måndag-onsdag 08.00-17.00
Torsdag 08.00-18.00
Fredag 08.00-16.00

ikon

Självservice & blanketter