Sök

Buss, båt och tåg

Landsbygsbild på järnvägsspår, väg och ängar

Foto: PMB Media & Design

Du kan resa till och från Varbergs kommun på flera sätt. Alla transportmedel är möjliga; buss, båt, cykel, tåg, bil och faktiskt även flyg.

Buss

Hallandstrafiken ansvarar för busstrafiken i Halland. På Hallandstrafikens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster kan du bland annat söka din resa, ladda hem tidtabeller och hitta information om priser och kort. Du kan också ringa Hallandstrafikens KundCenter på telefon 0771-33 10 30 för att få personlig service med tider, turer och priser.

Båt

Hallands enda färjeförbindelse med Danmark går mellan Varberg och Grenå på Jylland. Tidtabeller för färjan finns att läsa på Stena Lines hemsida.länk till annan webbplats Du kan också anlända till Varberg med fritidsbåt och ligga i gästhamnen, unikt placerad med bad, Strandpromenad, torget och centrum inpå knuten.

Cykel

Varberg är sedan gammalt en cykelstad. Kommunen satsar mycket på att främja cykling och cykelvägar både inom staden och i övriga kommunen. CykelkartanPDF (pdf, 708.9 kB) visar cykelvägar i Varbergs centrum för dig som färdas på cykel.

Tåg

Det är lätt att pendla med tåg till Göteborg, Halmstad och Borås. Tågtiderna finner du på SJ:s hemsidalänk till annan webbplats och på Hallandstrafikens hemsidalänk till annan webbplats.

Flyg

Varbergs flygplats, ESGV, är ett flygfält för sportflyg beläget på Getterön strax utanför Varbergs stad. Besök Varbergs flygklubblänk till annan webbplats för mer information om öppettider och tillstånd.

Motorväg

Varberg ligger vid E6 som är motorväg genom hela Halland. Det tar cirka 45 minuter att köra från Varbergs stad till Göteborg eller Halmstad.

Kuststaden

ikon

Kontakta oss

Hallandstrafiken

Kontaktinformation

Hamn- och gatuförvaltningen

Kontaktinformation

Planeringskontoret

ikon

Självservice & blanketter