Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-06-09

Studenten – många känslor även för lärare

De har fått dem till målet. Nu ska de försöka släppa taget. Studenten innehåller många känslor för en lärare.
- Det är sorg och glädje i en salig blandning, säger läraren Joakim Lygner på Peder Skrivares skola.

Joakim Lygner och Sandra Rödjer

Joakim Lygner och Sandra Rödjer

Studenten är en speciell dag för många, inte minst för lärarna. Sandra Rödjer och Joakim Lygner har varit kontaktlärare åt de 25 eleverna i 14NAB i tre år men idag är det dags att säga hejdå.
- Helt ärligt så har jag aldrig haft en så fantastisk klass, vilka elever alltså! Alla har utvecklats under dessa år och de tar verkligen hand om varandra. Jag kommer sakna dem mycket, menar Joakim Lygner.

Han har undervisat dem i svenska och menar att de har blivit som en liten familj.
- Det kommer att kännas konstigt till hösten när de inte längre är där, säger han.
- Trots att vi har varit med om många studenter så vänjer man sig aldrig. Det känns alltid väldigt speciellt. Det är mycket känslor en sådan här dag, menar Sandra Rödjer.

På morgonen var kontaktlärarna med på champagnefrukost, något som kändes självklart i en klass där både elever och lärare beskriver stämningen som familjär.
- Jag blev vald till klassens klippa, det känns fint, säger Joakim Lygner och visar upp sin pappersmedalj.

I klassen finns, enligt lärarna, flera blivande läkare och ingenjörer. I år är det fler än vanligt som valt att studera vidare direkt.
- Jag tror att alla kommer att studera vidare men en del väljer att arbeta och resa något år först, vilket såklart är jättebra om de behöver en paus. De har slitit under dessa tre år, berättar Sandra Rödjer.

De menar att dagen både känns fantastisk och vemodig på samma gång. För dem stundar inte sommarlov direkt utan i skolan väntar de yngre eleverna och även andra uppgifter ett par veckor till.
- Men det tänker vi inte på nu. Idag är det studenternas dag, vi gläds verkligen med dem! Vi hoppas att de ska få känna det där lyckoruset, det är de värda, för nu har de nått sitt mål, säger de.

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna