Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-08-21

Nu är Trönninge skola invigd!

Provsmakning, stafetter och tävlingar. Det var ett fullspäckat schema när Varbergs kommuns hittills största investering invigdes.
- Det finns så mycket möjligheter här! Kombinationen mellan skolan och Tresteget kan bli en häftig utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M).

Solen sken över de drygt 3 000 besökarna när de åtta barnen klippte bandet och kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Stenkil (M) förklarade Trönninge skola och Tresteget – Trönninge idrottscentrum för invigt.
- Det är så fint och modernt! Jag hade önskat att jag var elev igen så att jag fick gå här, säger hon.

Fantastiska lärmiljöer

Det var ett fullspäckat och festligt schema under gårdagens invigning och programpunkterna avlöste varandra. Inne i skolan erbjöds rundvandring och stolta lärare visade upp sin nya arbetsplats. Inne i slöjdsalen fanns slöjdläraren Anna-Lena Kallebäck för att visa upp lokalerna, svara på frågor och självklart möta några av sina blivande elever.
- Det ska bli spännande att få träffa alla imorgon. Skolan har fantastiska lärmiljöer och allt känns väldigt genomtänkt så jag är glad över att få vara en del av Trönninge skola, säger hon.

Slöjdläraren Anna-Lena Kallebäck såg fram emot skolstart.

Slöjdläraren Anna-Lena Kallebäck såg fram emot skolstart.

Skapar skolan tillsammans

Anna-Lena Kallebäck och de andra lärarna har redan arbetat en och en halv vecka med att få allt klart till skolstart.
- Det är mycket att tänka på när det är en helt ny skola men samtidigt är det väldigt roligt. Här börjar vi alla från noll. Det är vi alla, elever och personal, som ska skapa denna skola tillsamman och det känns otroligt kul, säger hon.

Under invigningen tävlade politiker i frågesport, det nya toalettsystemet visades upp och besökarna fick provsmaka soppa samt hembakat bröd från skolans tillagningskök.
- Jag hoppas att alla kommer att stortrivas här, resultatet med både skolan och Tresteget är fantastiskt, säger Ann-Charlotte Stenkil.

Idag börjar 543 elever och 70 personal på skolan, Varbergs kommuns hittills största investering.

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna