Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-06-21

Lyckad konferens med repris redan nästa år

Skolsmedjans konferens #afkVarberg17 är över för denna gång. De 130 deltagarna har fått med sig både ny kunskap och inspiration till hösten.
- Det händer så mycket intressant i skolans värld och det är väldigt värdefullt att ta del av andras tankar och utvecklingsområden, säger Trine Jörgensen Ringström, specialpedagog i Varbergs kommun.

Konferensen #afkVarberg17 återkommer nästa år.

Konferensen #afkVarberg17 återkommer nästa år.

Varberg har, för fjärde gången, varit värdkommun för en konferens i Skolsmedjans regi. Under två dagar har 130 deltagare från hela landet diskuterat skolfrågor, lyssnat på föreläsare och utbytt erfarenheter.
- Jag gick in med ett öppet sinne för att höra vad som händer på andra skolor och träffa andra som är intresserade av liknande frågor som jag själv, och jag är väldigt nöjd, berättar Trine Jörgensen Ringström, specialpedagog på Deromeskolan.

Hon anmälde sig tillsammans med tre kollegor för att få en gemensam upplevelse.
- Det blir som en kollegial kick inför hösten! Jag har varit med en dag tidigare och att kunna vara med båda dagarna denna gång känns bra. Det har varit fullt upp hela tiden och en bra blandning med ämnen och föreläsare. Jag gillade delen med Pecha Kucha allra bäst, berättar hon.

Catharina Blixt Jeppsson och Trine Jörgensen Ringström.

Catharina Blixt Jeppsson och Trine Jörgensen Ringström.

Catharina Blixt Jeppsson arbetar som studie- och yrkesvägledare på Peder Skrivares skola och är även hon med på Skolsmedjans konferens för andra gången.
- Jag uppskattade Ulrika Bergmark och Mats Westerbergs föreläsning. De pratade om flera viktiga frågor bland annat om vikten av att visa uppskattning och även om att identifiera framgångsfaktorer, berättar hon.

De känner båda att de har fått bra med uppdateringar om vad som händer i andra delar av landet och de kan absolut tänka sig att besöka Skolsmedjans konferenser igen.
- Det har gett mycket inspiration till framtiden. Jag tror att jag behöver smälta alla intryck nu men jag kan absolut rekommendera Skolsmedjan till andra. Sedan vill jag tacka arrangörerna för ett jättebra jobb, säger Trine Jörgensen Ringström.
- Jag har knutit nya kontakter och hoppas på ett samarbete där vi kan ta del av varandras arbeten ytterligare, säger Catharina Blixt Jeppson.


Nästa konferens i Skolsmedjans regi hamnar även den i Varberg, den 18-19 juni 2018 är det dags för #afkVarberg18. Mer information finns på Skolsmedjans blogg.

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna