Sök

Den här nyheten är äldre än tre månader och kan därför vara inaktuell.
2020-12-09

Bockstensskolan klara för kvartsfinal i Vi i Femman

Bockstensskolan 5B har gått vidare i kunskapstävlingen Vi i Femman. Den 21 januari möter de Fjärås Bräckaskolan i en lokal kvartsfinal.
- Det är väldigt roligt, men också lite chockartat, berättar Agnes Eklöv och Oliver Romero, elever i klass 5B.

Klasslärarna Jannice Sandberg och Margaretha ”Maggan” Poulsen fick beskedet redan i torsdags förra veckan, men har fått hålla det hemligt till klassen meddelades under tisdagen.
- Vi lurade klassen till att gå ut för att ha en lektion i utematematik. Dit kom reportern från P4 Halland och lämnade det glada beskedet, förklarar Jannice Sandberg.
- Vi blev förvånade och stod länge och funderade ifall det verkligen var sant. Vi förstod nog inte riktigt först, men sedan blev vi jätteglada, intygar Agnes Eklöv.

Allas förtjänst

I slutet av denna vecka får klassen reda på vilka två elever som ska ingå i laget.
- En pojke och en flicka ska representera klassen, men innan vi avslöjar vilka de är vill vi att alla ska få vara glada och gotta sig. Det är verkligen allas förtjänst att vi har lyckats, berättar Jannice Sandberg och Margaretha Poulsen stolt.

Fokus på frågesporter

Fram till kvartsfinalen mot Fjärås Bräckaskolan den 21 januari kommer undervisningen ändras något och klassen kommer fokusera på att i samtliga ämnen träna för tävlingen genom exempelvis frågesporter.

På frågan ifall klassen övade på något extra sätt inför uttagningen, svarar Jannice Sandberg:
- Inför höstlovet fick alla som ville ta med ett häfte hem att träna på. Det var helt frivilligt och vi gjorde det till en rolig grej.

Jannice Sandberg har följt klassen ända sedan årskurs 1. Hon och Margaretha Poulsen, som varit med dem sedan årskurs 2, tycker att det är det är väldigt kul att få göra detta tillsammans med sina elever.

Stöd och pepp från klassen

De elever som inte ingår i det tävlande laget kommer ändå att vara delaktiga. Då hela klassen inte kan följa med till radiohuset när tävlingen hålls, kommer de att spela in hejaramsor och presentation av klassen digitalt.
- Vi ska alla ge stöd och stöttning, och peppa laget så mycket vi kan, avslutar Oliver Romero.

Camilla Tegebäck

ikon

Senaste nyheterna