Sök

Det här inlägget är äldre än tre år och kan (men behöver inte) vara inaktuellt.
2017-04-07

Professionsdagen på Campus

Idag går årets upplaga av professionsdagen av stapeln. Dagen är tänkt som en arena för möten mellan akademi och profession, där studenten är i centrum.
- Idag har studenterna möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare, säger Agneta Svenberg, chef för förskoleverksamheten i Varbergs kommun.

Under professionsdagen 2017 möter studenrna dessa förskollärare i Varbergs kommuns monter.

Under professionsdagen 2017 möter studenrna dessa förskollärare i Varbergs kommuns monter.

Professionsdagen är en del av Högskolan i Borås VFU-verksamhet och är obligatorisk för de studenter som läser till förskollärare, grundlärare och ämneslärare vid Campus Varberg. Kommunerna i regionen och i Västra Götaland är inbjudna för att berätta om det pedagogiska arbetet. Under dagen kan studenterna träffa potentiella arbetsgivare där de har möjlighet att diskutera och ställa frågor kring de olika verksamheterna.
- Syftet med dagen är att ge studenterna en bild av det pedagogiska arbetet här i Varbergs kommun och att de ska få betydelsefull information, säger Agneta Svenberg.

Dagen består av en mässa där utställare får visa upp sin verksamhet. Parallellt hålls det valbara seminarier för studenterna. Varbergs kommuns två seminariepass handlar om Reggio Emilia filosofin och programmering. 
- Vi har valt att lyfta två stora områden som vi kommer att fördjupa oss i. Det första seminariet handlar om hur man arbetar kring lärmiljö och dokumentation ur ett Reggio Emilia perspektiv. I det andra så ligger fokus på digitaliseringen utifrån förändringar i läroplanerna. En del i den fortsatta utvecklingen är vad programmering kan innebära i praktiken.

Under eftermiddagen delas studenterna in i tre grupper, där Varbergs kommun ansvarar för innehållet, utifrån hur länge de har studerat. De som studerar sina första terminer kommer att träffa VFU samordnare för att diskutera VFU perioderna. De som går andra och tredje året kommer att möta förstelärare och övergripande utvecklare för att synliggöra Varberg som arbetsplats men även för att inspirera för kommande innehåll i examensarbete. De studenter som gör sitt sista år kommer att möta representanter från HR. Innehållet kommer att fokusera på lediga jobb i verksamheten samt hur man går tillväga för att söka dessa.
- Jag hoppas på en berikande dag där det knyts nya kontakter, erfarenheter utbyts och där vi kan inspirera och diskutera framtidens skola och förskola, säger Agneta Svenberg.

 

Under professionsdagen har studenterna möjlighet att träffa potentiella arbetsgivare. Här får ni möjlighet att höra hur det är att arbeta på förskola i Varbergs kommun. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

 

Frida Eckegren Serholt

ikon

Senaste nyheterna